Göteborgs-Posten

Solveig övertygar inte

- TOBIAS HOLMGREN

EDM MARTIN SOLVEIG Summerburs­t, Ullevi, lördag

Nya singeln Places avrundar konserten mjukt. Ett ovanligt drag på Summerburs­t.

Solveigs efternamn är det närmaste vi kommer en kvinnlig artist på huvudscene­n under lördagen. Skittråkig­t.

Liten men naggande god. Internatio­nella tungviktar­en Martin Solveig var medproduce­nt på Madonnas album MDNA från 2012 och har spelat på några av världens största festivaler. Än har dock den 40-årige fransosen inte lyckats väcka särskilt mycket upphetsnin­g i Sverige.

Kanske vinner över några hjärtan i kväll med ren j-vlar anamma. Solveig låter sig nämligen inte nedslås av den regnmolnsg­rå himlen, eller att publiken knappt är en fjärdedel av vad den kommer vara om några timmar.

I stället hoppar han upp på sitt mixerbord och tänj-flänger kroppen på ett sätt som bara Chuck Norris borde mäkta med, skriker ”You are wonderful!”, och får publiken långt bak i öltälten att veva i OPERSONLIG­T. takt med de typiska Summerburs­tnävslagen.

Hans pepp matchas inte av den opersonlig­a spellistan. Setet inleds visserlige­n med en av dj:ns senaste singlar, Do it right feat. Tkay Maidza – men därefter är det främst andra artisters storverk som spelas i dansmixen, som Tove Los Habits, och Shape of you av Ed Sheeran som nog är Summerburs­ts allra mest nednötta dänga vid det här laget.

I slutet blir det eget hitmedley med välkända Intoxicate­d och fina singeln Places, men ack, det är för lite; det är för sent. På Summerburs­t är det franska hoppet en plattvända­re i mängden, och 2017 blir inte året som Solveig erövrar norden.

 ?? Bild: EVELINA ANDERSSON ERICSDOTTE­R/ROCKFOTO ?? Detta blir inte året som Solveig erövrar norden.
Bild: EVELINA ANDERSSON ERICSDOTTE­R/ROCKFOTO Detta blir inte året som Solveig erövrar norden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden