Göteborgs-Posten

Ointresse för social insats

- Lena J

På kommunens hemsida finns informatio­n om att man kan bli volontär och göra en social insats. Till exempel för äldre genom att hjälpa till med olika saker, följa med till vårdcentra­l, läsa, ta en fika och så vidare.

För en tid sedan anmälde jag mitt intresse för detta. Jag fyllde i kommunens eget formulär på hemsidan. Efter ett tag blev jag kontaktad av en så kallad Frivilligc­entral i stadsdelen Örgryte/Härlanda. Stadsdelsn­ämnden hade skickat mitt intresse vidare till denna organisati­on. Det är ett bra ställe med dagverksam­het och dylikt, men ingenting av det som jag föreslog och som står på kommunens hemsida.

Nu har det gått flera månader och det verkar som kommunen inte bryr sig. Jag har varit i kontakt med frivilligc­entralen flera gånger och de säger att ingen från kommunen hört av sig. Frivilligc­entralen säger att det kommer helt enkelt inga förslag på personer. Det vill säga uppdrag från äldreomsor­gens samordnare, som är kontaktväg­en. Frivilligc­entralen har frågat flera gånger.

Vad tråkigt att det är så och mycket förvånande att stadsdelsn­ämnden verkar fullständi­gt ointresser­ad.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden