Göteborgs-Posten

Bra prestation – svaga avslut

Förlust med uddamålet i första träningsma­tchen inför EM – men en prestation som lovar gott. – Jag tycker vi är bättre än USA långa stunder, säger Caroline Seger.

- PHILIP TROLLÉR 031-62 40 00 philip.troller@gp.se

Blågult fick lämna mötet på Gamla Ullevi som förlorare – men trots nederlaget var det inte allt för nedslaget i det svenska laget efter uddamålsfö­rlusten mot USA. Förbundska­pten Pia Sundhage var belåten med prestation­en.

– I en sådan här match är det viktigt att skilja på resultat och prestation. Vi spelade bra fotboll mot ett av världens bästa lag. Man får inte stirra sig blind på resultatet. Så nu är utmaningen att träna på kvalitet och avslut – det är temat hela vägen in till EM, säger Sundhage. OCH DET VAR just oskärpan i avslutsfas­en och oförmågan att hitta rätt med den sista passningen som gjorde att svenskorna fick lämna planen som förlorare i den första av tre träningsma­tcher inför EM.

– I dag skapade vi väldigt mycket, nu behövs den lilla touchen som gör att vi vinner våra matcher. Det blir avslutsträ­ning i alla dess former framöver, säger Sundhage.

Svenskorna tog tidigt tag i taktpinnen och med lite mer flyt kunde det ha varit ledning i paus. Caroline

Seger frispelade­s av Fridolina Rolfö, men kaptenens avslut räddades på mållinjen av det amerikansk­a försvaret. I den andra halvleken höll Seger sig framme på en frispark, men inte heller den gången fick hon utdelning.

– Jag tycker vi är bättre än USA långa stunder. 1–1 hade väl kanske varit mer rättvist. Jag hade några chanser som jag borde ha gjort mål på, säger Seger.

”Det hade varit perfekt att få sätta dit den sista chansen, men tyvärr gick den inte in.” CAROLINE SEGER

ÄVEN OM DET inte blev några fullträffa­r 32-åringen kunde hon glädjas åt sin egen insats. Efter en vår med snålt med speltid i klubblaget fick hon en riktig genomkörar­e när hon spelade hela matchen mot USA.

– Nu har jag spelat 90, nu kör vi från här. Det kändes bra. Skönt att vara igång igen, sedan är det klart att det är lite grejer som rytm och flås och sådant som kan bli bättre, men skönt att spela 90.

Allra närmast att hitta en svensk kvittering efter att USA tagit ledningen i den 56:e minuten var dock Kosovare Asllani, som kvällen till ära dessutom firade sin hundrade landskamp. I slutminute­rna fick mittfältar­en iväg ett skott, som tyvärr för blågul del, tog i ribban.

– Det hade varit perfekt att få sätta dit den sista chansen, men tyvärr gick den inte in, säger jubilaren, som även hon tycker att Sverige ska ta med sig mycket från matchen.

– Vi gör en stark prestation och skapar flest målchanser, men vi har inte marginaler­na med oss. Och då får de ett mål, tyvärr. Men vi ska ta med oss den här prestation­en till EM, för vi gör en väldigt bra match.

 ??  ??
 ??  ?? FÖRLORARE. Sverige föll med uddamålet, men Caroline Seger tyckte att laget var bättre än USA långa stunder.
FÖRLORARE. Sverige föll med uddamålet, men Caroline Seger tyckte att laget var bättre än USA långa stunder.
 ?? Bild: CARL SANDIN ??
Bild: CARL SANDIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden