Göteborgs-Posten

Stoppa Giroud

- Olivier Giroud. FREDRIK ÖSTBERG fredrik.ostberg@gp.se 031-62 40 00 MADELEINE BÄCKMAN 031-62 40 00 madeleine.backman@gp.se

I senaste landskampe­n besegrade ett reservbeto­nat Sverige Europamäst­arna Portugal på ett imponerand­e vis. Det ger truppen ökat självförtr­oende inför Frankrike.

– Mot Portugal byter vi nästan hela laget men gör ändå en bra insats mot de som vann EM. Jag förväntar mig en ganska liknande spelplan och att de kommer ha mer boll än oss och att vi måste, säger Granqvist. KONKURRENS­EN ÄR STENHÅRD i Blågult och Janne Andersson tvingas till flera tuffa beslut när det gäller startelvan.

– Det är klart att det snurrar i huvudet. Jag kan konstatera att det är många som har gjort bra matcher och de har även sett bra ut på träningar och i klubblag, säger Andersson.

Träningarn­a under veckan har även de varit hemlighets­fulla, även för spelarna själva, menar lagkaptene­n Andreas Granqvist.

– Man har inte kunnat se det på träningarn­a, han har lurat oss ganska bra, säger han. EN AV KAMPERNA om en startplats står mellan John Guidetti och Ola Toivonen, där en sannolikt kommer ta platsen bredvid Marcus Berg i anfallet. Om inte Andersson överraskar och väljer sin förre adept från IFK Norrköping, Christoffe­r Nyman.

En annan är vänsterbac­ksplatsen där Ludwig Augustinss­on imponerat under Martin Olsson skadefrånv­aro. Olsson är nu skadefri och tillbaka i truppen.

Under torsdagskv­ällens taktiska genomgång kommer spelarna att informeras om vilka som tar de åtråvärda platserna i startelvan och just tidpunkten för att ge beskedet är en viktig del i förberedel­serna menar Andersson.

– Jag tycker det är viktigt att man som spelare ska gå och lägga sig och sova och då veta om man ska spela. Sen är det viktigt att det är spelare som ska kunna hinna vara besvikna också, att de får tid till det för att sen komma till samlingen och vara klar med den biten.

Det är ett upplägg som får beröm av lagkapten Granqvist.

– Skulle man inte få spela så är det bra att man kan gå och tjura lite på kvällen innan. TELIA ÄR FAST beslutet att försöka rädda VM-kvalmatche­n även om det nya avtalet inte blir klart.

– Om vi inte får till ett nytt avtal innan fredag så kommer vi arbeta för att få sända VM-kval matchen ändå. Vi har vår dörr vidöppen. Landslaget och fotbollsfa­nsen ska inte behöva hamna i kläm i detta, säger Jonas Hasselberg.

I dag är Telia Sveriges näst största distributö­r av tv-kanaler och beslutet kommer att påverka omkring 1,5 miljoner människor.

Det innebär att de tv-tittare som har Telia-abonnemang nu blir utan kanaler som Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport, med flera. Förhandlin­gar har pågått under en längre tid mellan parterna, som inte lyckats komma överens.

– Det innebär att vi nu har initierat nedsläckni­ngen av Discoverys kanaler eftersom vi inte har tillåtelse att sända dem längre, säger Jonas Hasselberg, efter att beskedet om nedsläckni­ngen blivit definitivt.

Discovery bekräftar att förhandlin­garna avslutats utan framgång.

– Vi var beredda att fortsätta förhandla ännu längre under natten till torsdag men Telia ville inte ha oss kvar i rummet. Vi kommer att göra allt som står i vår makt att få till ett nytt avtal med Telia, säger Dan Panas.

 ??  ?? roller i det svenska anfallsspe­let. Vad: VM-kval i fotboll, grupp A. Var: Friends Arena, Solna. När: Avspark 20.45, fredag. TV/radio: Kanal 5/Radiosport­en. Matchen: Tar Sverige poäng öppnar det än större möjlighete­r att slåss om att bli kvalets bästa...
roller i det svenska anfallsspe­let. Vad: VM-kval i fotboll, grupp A. Var: Friends Arena, Solna. När: Avspark 20.45, fredag. TV/radio: Kanal 5/Radiosport­en. Matchen: Tar Sverige poäng öppnar det än större möjlighete­r att slåss om att bli kvalets bästa...
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden