Göteborgs-Posten

Nya och gamla Valhallaba­det

- Karin

Så var det då dags igen för förslaget att bygga en arena på platsen för underbara Valhallaba­det. Tråkigt, men inte helt oväntat förstås.

Jag hade möjlighet att få besöka ett annat fint bad från 50-talet, Chaika i Moskva i början av året. Det var en fantastisk upplevelse, att simma i den uppvärmda utomhuspoo­len i 30-gradig kyla och få möta moskvabor, som var så stolta över och verkligen älskade sitt badhus. Som frekvent besökare på Valhallaba­det var det inte svårt att identifier­a sig med det, och det är nog precis så det är för många göteborgar­e, att man verkligen älskar sitt Valhallaba­d.

Att man inte skulle kunna gå lite mer varsamt fram och hitta en lösning, så att åtminstone gamla delen av badet skulle kunna få vara kvar, är svårt att förstå.

Nej, bevara gamla Valhallaba­det, det borde kunna vara möjligt, och bygg en ny anläggning i Frihamnen med olympisk standard för alla simsporter­na, simhopp, simning, konstsim med flera. Det behövs. Det vackra läget vid hamnen och möjlighet att kunna arrangera större tävlingar skulle kunna sätta Göteborg på kartan och om det behövs kan man bevara ytan vid Heden för fotboll och kanske andra aktivitete­r. Perfekt!

Nya och gamla Valhalla, kan det bli bättre?

 ?? Arkivbild: LISA THANNER ?? VALHALLA. Att man inte kan hitta en lösning så att åtminstone den gamla delen av badet skulle kunna få vara kvar är svårt att förstå, skriver signaturen Karin.
Arkivbild: LISA THANNER VALHALLA. Att man inte kan hitta en lösning så att åtminstone den gamla delen av badet skulle kunna få vara kvar är svårt att förstå, skriver signaturen Karin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden