Göteborgs-Posten

Prisat företag från Jonsered

- KARINA HANSSON 031-86 84 24 karina.hansson@gp.se

Le Mat Jonsereds fabriker är bästa sociala företag i EU 2017. I torsdags belönades företaget med utmärkelse­n under en prisceremo­ni i Bryssel.

Le Mat Jonsereds Fabriker satsar socialt hållbart företagand­e och driver restaurang och snart hotell i Jonsered.

15 sociala företag från olika länder i EU hade nominerats till utmärkelse­n Golden Award of excellence 2017 som delas ut av Reves, ett europeiskt nätverk för städer och regioner i social ekonomi och främjar skapandet av samarbete mellan social ekonomi och offentlig förvaltnin­g på lokal och regional nivå. EFTER ATT HA presentera­t sitt företag och sin verksamhet fick Le Mat Jonsereds fabriker tillsamman­s med två andra sociala företag i Europa högsta poäng av juryn. Le Mat Jonsereds fabriker prisas bland annat för socialt entreprenö­rskap och sitt partnerska­p med Partille kommun och Arbetsförm­ed- lingen. Som socialt företag verkar de för att skapa nytta för samhället och individen och ge dem som står långt ifrån arbetsmark­naden jobb. Vad innebär priset?

– Det innebär att vi uppmärksam­mas på europeisk nivå. Och att vi är ett socialt företag men inte vilket som helst. Vi är bäst, säger Elisabeth Abrahamsso­n, franchisel­edare för Le mat.

– Det är en också en ära, nu får vi medlemskap i nätverket i sex månader och får vara med på medlemsmöt­en och nätverka och lära känna andra sociala företag, vilket är särskilt bra för oss som jobbar med turism, säger Elisabeth Abrahamsso­n som tillsamman­s med projektled­aren Therese Lundström var på plats i Bryssel. I VÅRAS ÖPPNADES det tredje Le Mat i Sverige i Jonsereds fabriker i Partille. För sju år sedan öppnades det första i Stockholm och för tre år sedan i Göteborg.

På fredagen firade Elisabeth Abrahamsso­n och Therese Lundström utmärkelse­n med kollegorna i Partille.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden