Göteborgs-Posten

Sverige i topp

-

Andra halvlek bjöd på en frejdigare fotboll där bägge lagen hade bud på att kunna ta ledningen. Vassa frisparkar från Forsberg och Frankrikes Antoine Griezmann kunde mycket väl gett vardera land ledningen, men målvaktern­a ville annat. MATCHEN SÅG LÄNGE ut att sluta med likaresult­at – då kom tavlan som lär få Hugo Lloris att ligga sömnlös. Pressad av Sebastian Larsson la målvakten, som var långt upp i banan, en dålig boll som gick direkt till Ola Toivonen som prickskjöt i mål från halva plan.

– ”Seb” pressar målvakten som får en halvdan träff på bollen... jag är så trött, men vilken härlig känsla alltså, säger Ola Toivonen till Kanal 5.

Matchens sista spark innebar 2-1 och en ledning i VM-kvalgruppe­n.

– Är det så? Det är kul att vara Sverige!

” ’Seb’ pressar målvakten som får en halvdan träff på bollen... jag är så trött, men vilken härlig känsla alltså”

OLA TOIVONEN

Förbundska­pten Janne Andersson var överlyckli­g efter matchen.

– Slutet är helt overkligt. Det var en makalös upplevelse, jag har aldrig varit med om att vinna på det här sättet, säger han till Kanal5. ANDERSSON & CO fick de tre poäng laget gick för, tre poäng som i slutändan kan visa sig bli oerhört värdefulla i kampen om en plats i VM-slutspelet.

– Det kunde ha varit två kryss, nu blev det varsin trepoängar­e. Det var bra gentemot de andra lagen, sade Andersson när han sammanfatt­ade de två matcherna mot Frankrike.

Närmast i VM-kvalet väntar Bulgarien i Sofia den 31 augusti.

 ??  ?? Jimmy Durmaz dundrade in Sveriges kvittering i slutet av första halvlek.
Jimmy Durmaz dundrade in Sveriges kvittering i slutet av första halvlek.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden