Göteborgs-Posten

Gav kvalfinal

- MADELEINE BÄCKMAN

Team Dackhammar har varit med och tävlat i två år på Marstrand, men förra året gick det inte så bra för göteborgar­na.

– Nej, det blev ganska snopet. Vi åkte ut mot vinnarna i åttondelsf­inalen. På Martstrand vill alla vinna och det är sådan pass hög nivå att alla också har chansen att göra det. TEAM HOLMBERG SOM just nu ligger bäst till av de svenska teamen på resultatta­vlan, på en tolfte placering, erkänner också att prestation­erna den senaste tiden inte har varit på topp.

– Vi körde en tävling i Kroatien för två veckor sedan, men där missade vi semifinal. Vi hann inte riktigt ladda om mellan varven. Men självklart är det Marstrand som vi satsar på, säger Måns Holmberg.

– Som det yngsta teamet har vi inte lika mycket erfarenhet som många andra, men vi seglar båten snabbt och vi har bevisat att vi kan NICKLAS DACKHAMMAR slå alla. Vi kommer att bli farliga, fortsätter han.

Nicklas Dackhammar tror också på att hans team har goda chanser.

Beskeden om framgångar­na i America’s Cup på fredagskvä­llen var välkomna. DEN SVENSKA BÅTEN Artemis var i underläge med 1–3 i matcher i kvalsemifi­nalen i America’s Cup – men sedan vände Artemis mot Softbank från Japan.

Tre segrar under torsdagen och en under fredagen gjorde att svenskbåte­n besegrade japanerna med totalt 5–3 och är därmed klar för kvalfinal i America’s Cup.

Där ställs de i bästa av nio matcher mot Nya Zeeland, som vann sin kvalsemifi­nal mot Storbritan­nien med totalt 5–2.

– Vi ska göra vad vi kan för att passera Nya Zeeland och få möta USA. Det har varit tajta race mot Nya Zeeland och vi kan räkna med supertajt racing mot dem, säger Anders Gustafsson, grinder i Artemis Racing.

”Att sitta hemma och se på America´s cup inför tävlingarn­a är verkligen en jätteinspi­ration”

VINNER ARTEMIS ÄVEN kvalfinale­n får båten möta Oracle i finalen den 17–27 juni. Den serien avgörs i bäst av 13 seglingar.

– Att sitta hemma och se på America´s cup inför tävlingarn­a är verkligen en jätteinspi­ration, säger Nicklas Dackhammar.

 ?? Bild: ERIK ABEL ?? båten Softbank (i bakgrunden).
Bild: ERIK ABEL båten Softbank (i bakgrunden).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden