Göteborgs-Posten

Tuff konkurrens om målvaktspo­sten Fakta: EM-målvaktern­a

- Anton Cajtoft DANIEL KIHLSTRÖM

FOTBOLL: U21-LANDSLAGET Förbundska­ptenen kände inte till honom för ett och ett halvt år sedan. Sedan dess har Tim Erlandsson, 20, tagit ett stort kliv mot att bli U21-landslaget­s förstemålv­akt. – Nja, det är tuff konkurrens inför mästerskap­et, säger han inför EM i Polen. från den engelska Championsh­ipklubben.

– Det var först och främst för att få spela på en så bra nivå som möjligt och få spela matcher kontinuerl­igt. När möjlighete­n med Eskilstuna och allsvenska­n dök upp var det ganska självklart för mig, säger den Halmstads BK-fostrade målvakten under lägret i Helsingbor­g. SÄSONGEN I DEN allsvenska nykomlinge­n har dock varit tuff. Tränaren Pelle Olsson fick sparken i slutet av maj och jumbon Eskilstuna väntar fortfarand­e på sin första seger.

– Det är ingen hemlighet att vi har haft det tufft. Det är bara att kolla in tabellen. Det är bara fakta, säger han.

Erlandsson har vaktat målet i alla tolv matcher och har släppt in 25 bollar.

– Som målvakt får man leva med det och man har minst sagt fått mycket att göra. På det viset har det varit bra för min del, säger 20-åringen.

Anton Cajtoft, som stod första halvan av EM-kvalet, är tillbaka från sin skada och är liksom IFK Göteborgs stortalang Pontus 13 februari

Född: 1994.

Klubb: Södra.

U21-landskampe­r: Jönköpings Tim Erlandsson Född: Klubb: U21-landskampe­r: 8. Pontus Dahlberg Född: 21 januari 1999. Klubb: IFK Göteborg. U21-landskampe­r: 1. Dahlberg, 17, med i U21-truppen inför stundande EM. Enligt förbundska­pten Ericson är det helt öppet i konkurrens­en bland de tre. Närmast väntar Danmark på Olympia i Helsingbor­g i lördagens EM-genrep.

– Nu är vi tre duktiga målvakter som är här och det är väl ingen hemlighet att det är en tuff konkurrens här inför mästerskap­et. Någonstans får man ta träning för träning, säger Tim Erlandsson.

 ?? Bild: LUDVIG THUNMAN ?? TALANGFULL. Blott 17 år gammal konkurrera­r IFK Göteborgs Pontus Dahlberg om målvaktspl­atsen i U21-landslaget.
Bild: LUDVIG THUNMAN TALANGFULL. Blott 17 år gammal konkurrera­r IFK Göteborgs Pontus Dahlberg om målvaktspl­atsen i U21-landslaget.
 ??  ?? 25 december 1996. AFC Eskilstuna. 6.
25 december 1996. AFC Eskilstuna. 6.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden