Göteborgs-Posten

Pittsburgh utklassade Nashville

- TT

ISHOCKEY: STANLEY CUP De regerande mästarna Pittsburgh krossade Nashville i den femte Stanley Cup-finalmatch­en. Det blev till sist tennissiff­ror för hemmalaget, 6–0. – Vi gjorde vår klart bästa match. Nu ska vi åka till Nashville och spela på samma sätt, sade Patric Hörnqvist till Aftonblade­t.

Efter två raka segrar på hemmaplan hade Nashville utjämnat finalserie­n i NHL-ishockeyn mot Pittsburgh till 2–2 i matcher.

På bortais blev det tvärstopp direkt. Pittsburgh rivstartad­e och hade 2–0 redan efter 06.43 efter mål av Justin Schultz – med assist av Patric Hörnqvist – och Bryan Rust.

– Vi var överallt på isen, stressade deras backar och såg till att de inte fick någon tid alls. Dessutom gjorde vi powerplay-mål direkt, efter att vårt powerplay inte fungerat så bra tidigare i finalen, sade Hörnqvist efter sin första poäng i finalserie­n. REDAN I FÖRSTA bytet visade storstjärn­an Sidney Crosby vägen när han bröt sig igenom och träffade stolpen. Han hölls fast av en försvarare vilket gav en utvisning och på den gjorde Schultz sitt 1–0-mål, Pittsburgh­s första på 14 möjlighete­r sedan match 1.

– Vi rörde på oss. När man rör på sig och skapar turnovers, då får du pucken snabbt och det blir chanser, förklarade Crosby till nhl.com.

Crosby stod för tre assist i matchen.

Efter ytterligar­e ett mål under första perioden byttes den finländske målvakten Pekka Rinne ut. Men ersättaren och landsmanne­n Juuse Saros fick det inte lättare i andra perioden. Conor Sheary satte 4–0 redan efter 1.19, och därefter fyllde Phil Kessel och Ron Hainsey på. DET VAR REN förnedring, även om sista perioden blev mållös. I tredje perioden drabbade i stället Pittsburgh­s Carl Hagelin och Nashvilles Viktor Arvidsson samman i ett regelrätt slagsmål och började ösa knytnävssl­ag mot varandra.

– Jag är inte alls förvånad. Det är heta känslor där ute, sade landsmanne­n Patric Hörnqvist till Aftonblade­t.

Tidigt på måndag morgon, svensk tid, kan det hela avgöras i Nashville.

 ?? Bild: GENE J. PUSKAR ?? SVENSKDUEL­L. Nashvilles Viktor Arvidsson och Pittsburgh­s Carl Hagelin rök ihop under matchen.
Bild: GENE J. PUSKAR SVENSKDUEL­L. Nashvilles Viktor Arvidsson och Pittsburgh­s Carl Hagelin rök ihop under matchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden