Göteborgs-Posten

U21 repade utan Pontus Dahlberg

- ROBIN SALOMONSSO­N

FOTBOLL: U21 Under lördagen fick Sverige se sig slagna av ärkerivale­n Danmark i en träningsma­tch inför U21-EM. Resultatet skrevs till slut 2-0 till Danmark efter en match där Sverige misslyckad­es med att komma till de riktigt heta chanserna. Olsson, Kerim Mrabti och Alexander Fransson missade fina skottlägen i straffområ­det. MEN DET VILLE sig inte för Sverige den här dagen i ett soligt Helsingbor­g. I slutet av matchen kunde Danmark utöka genom skott av FC Midtjyllan­ds Mikkel Duelund. Ett skott som inbytte Tim Erlandsson nog borde ha tagit.

Efter matchen var Håkan Ericson tudelad av prestation­en.

– En del riktigt bra perioder men vi blir också ganska söndertras­ade av Danmarks starka vändningss­pel. Det är helt klart saker som vi bör förbättra om vi ska lyckas i EM men det finns också saker vi kan ta med oss och bygga vidare på, säger han till C More. I KVALET TILL U21-EM inledde Anton Cajtoft som förstemålv­akt men en skada öppnade upp för Athletic Eskilstuna­s Tim Erlandsson.

Truppens tredje målvakt är IFK Göteborgs Pontus Dahlberg. Inför matchen menade förbundska­pten Håkan Ericsson att målvaktspo­sitionen var helt öppen. Han öppnade också för att ett målvaktsby­te under matchen eventuellt var aktuellt. Det blev Jönköping Södras Anton Cajtoft som fick förtroende­t. Det blev också ett målvaktsby­te men det var Tim Erlandsson som byttes in vilket innebar att Dahlberg fick se hela förlustmöt­et från bänken.

– Det fick vi reda på matchsamli­ngen, att han (Cajtoft) skulle stå och Tim fick stå andra. Det är en bra konkurrens­situation med två bra målvakter och bara stimlueran­de, säger Dahlberg till GP.

Den före detta Häcken-spelaren Carlos Strandberg inledde också han på bänken men blev inbytt i andra halvlek. Anfallaren hade det dock tufft och kom till få farliga chanser. Även Häckens Egzon Binaku, som i veckan blixtinkal­lades till truppen, fick känna på spel i den andra halvleken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden