Göteborgs-Posten

Dubbel lycka för Lindh

- ERIC HILMERSSON

FRIIDROTT Lovisa Lindhs långa formtopp tycks bara fortsätta. På lördagen satte hon personbäst­a med fem sekunder på 1500 meter. Dessutom fick hon – bokstavlig­t talat – napp.

Ullevis 800-meterslöpa­re Lovisa Lindh valde att dra igång utomhussäs­ongen i norska Florö, på den något ovana distansen 1500 meter. Och efter fjolårets succé med EMbrons och snudd på OS-final verkar 25-åringen gå mot ännu en stark säsong.

– Ja, absolut, det här var fem sekunder snabbare än när jag sprang 1500 förra året. Och ändå kände jag hade jag hade mer att ge. Det är väldigt skönt att få ett sånt lopp så här tidigt, säger Lindh.

Hon vann loppet på tiden 4,09,03 vilket bara är ett par sekunder över VM-kvalgränse­n.

– Det var ett litet men starkt starfält. Men jag vet inte riktigt var de tog vägen de sista 500 meterna, säger den spurtsnabb­a Lindh.

Snart skiftar hon dock fokus till 800 meter igen, en distans som hon bland annat ska springa i Diamond League-tävlingarn­a i Stockholm och Oslo. VM-kvalgränse­n i grenen är satt till 2,01, en tid som Lindh flera gånger varit under.

– Det är en rimlig tid för ett VM och min målsättnin­g är att springa snabbare än så ganska tidigt på säsongen, säger Lindh – som när GP når henne sitter i en båt utanför den norska kusten.

– Jag fiskar och har precis dragit upp en makrill. Så det har varit en väldigt bra dag, säger hon.

 ??  ?? LOVISA LINDH.
LOVISA LINDH.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden