Göteborgs-Posten

Med höga mål

-

maren och få en bas att jobba med till säsongen 2018. Så VM i augusti är uteslutet?

– Skulle jag komma i så pass bra form så tackar jag såklart inte nej, men jag kommer inte att stressa med träningen för att jaga en kvalgräns. Kommer det så kommer det. Vad är ditt stora mål?

– Jag har ju länge tänkt på Tokyo om tre somrar, och så perioden till OS:et efter det. Då är jag 25 till 29 år och då ska jag vara i riktig toppform. Hur bra tror du att du kan bli?

– Tja, Vebjörn Rodal tog ju OSguld, så varför skulle inte jag kunna göra det, säger Almgren och ler. ANDREAS KRAMER FRÅN Sävedalen, en annan av Sveriges många talanger på medeldista­ns, skulle också ha tävlat i går, men tvingades ställa in på grund av en skadekänni­ng.

– Jättetråki­gt. Han var ju fruktansvä­rt stark i Flagstaff. Men kommer han tillbaka i träning snart så kommer han att springa snabbt, säger Almgren. FELIX FRANCOIS

En annan som var glad efter gårdagens tävlingar var öisaren Felix Francois. Han vann 400 meter på strålande 47,29 – bara en hundradel över svenske mästarens personliga rekord.

– Det kändes förvånansv­ärt bra, jag hade inte räknat med att formen skulle vara så god så här tidigt. Vi tänkte att den skulle komma i augusti – men det är väl bara att hoppas att den gör det också. Det känns som att en bra säsong är på G, säger Francois som i år siktar på att vinna SM-guld och att lyckas ta sig till final med det svenska stafettlag­et i lag-EM.

”Vi tänkte att den skulle komma i augusti – men det är väl bara att hoppas att den gör det också. Det känns som att en bra säsong är på G”

HÄLLES LINN NILSSON blev, i Charlotta Fougbergs frånvaro, bästa svenska på 1500 meter på tiden 4,12,13.

Oscar Jansson, född 1975, hade hoppats på att slå Europareko­rdet för 40-plussare i stav (5,27) men stannade på 5,20.

 ?? Bild: ROBIN ARON ?? höger syns göteborgar­na Mari Klaup, Ullevi, som vann 100 meter häck, Linn Nilsson, Hälle, som kom tvåa på 1500 meter
Bild: ROBIN ARON höger syns göteborgar­na Mari Klaup, Ullevi, som vann 100 meter häck, Linn Nilsson, Hälle, som kom tvåa på 1500 meter
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden