Göteborgs-Posten

Cleveland vann till sist mot Golden State

- BASKET TT

Cleveland grep sista halmstrået i NBA-finalen och vann den fjärde matchen mot Golden State med 137–116. Därmed är Warriors rekordlång­a segersvit bruten.

Finalrunda­n i basketliga­n spelas i bäst av sju och Golden State hade chansen att avgöra hela kalaset efter tre raka segrar.

Laget skulle i så fall ha blivit första laget att gå igenom slutspelet obesegrat. MEN CLEVELAND VILLE annorlunda, tog kommandot från start och öppnade matchen med en trepoängar­e av J R Smith. Efter det tappade laget aldrig ledningen, och satte rekord för en NBA-final med hela 49 poäng i den första perioden.

I matchen storspelad­e stjärnan LeBron James med 31 poäng, 10 returer och 11 assist, medan Kyrie Irving gjorde 40 poäng.

– Man vill ju spela extremt bra, och jag förstod ju att det här var en vinna-eller-försvinna-match. Men jobbet är verkligen inte över. Vi sitter fortfarand­e i skiten, men det här är en bra början, sade Kyrie Irving. INNAN FREDAGSKVÄ­LLENS MATCH hade Golden State – med superstjär­nor som Kevin Durant, Stephen Curry och Klay Thompson – satt rekord med 15 segrar utan förlust i slutspelet. De hade alltså också chans till rekord genom att gå obesegrade genom slutspelet. Men LeBron James tror att det bara triggade spelarna.

– Ingen vill ju bli utklassad. Alla hatar att bli utklassade och förlora två matcher på hemmaplan. Jag tror att många av killarna kom ut och spelade med det i huvudet, sade James. NÄSTA MATCH SPELAS måndag kväll lokal tid i Oakland, Kalifornie­n. Och Cleveland hoppas förstås bli det första NBA-laget att vända ett 3–0-underläge.

– Femte matchen kommer att bli ännu tuffare, men vi ser fram emot utmaningen, sade LeBron James.

Lagen möts i NBA-final för tredje året i rad. Förra året vann Cleveland efter att ha legat under med 1–3 i matcher.

 ??  ?? LEBRON JAMES.
LEBRON JAMES.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden