Göteborgs-Posten

Ingelsten: ”Vi ska våga attackera”

- FOTBOLL: SUPERETTAN

Klockan tre möter Gais Åtvidaberg på hemmaplan. Matchen blir Patrik Ingelstens andra som huvudträna­re efter att ha tagit över när Benjamin Westman tvingades lämna förra veckan. Vinst mot Trelleborg senast innebär att Ingelsten nu jagar sin andra seger.

Bara ett dygn innan måndagens match mot Trelleborg stod det klart att Gais Benjamin Westman fick lämna sin post som huvudträna­re. Sportchefe­n och den assisteran­de tränaren Patrik Ingelsten tog över ansvaret och ledde laget till en knapp seger mot Trelleborg. Nu har Ingelsten haft en vecka som huvudansva­rig och menar att truppen har hanterat tränarbyte­t bra.

– Det har känts jättebra och spelarna har gett en positiv bild och känsla. Det tar vi med oss efter veckan, säger han. UNDER VECKAN HAR laget arbetat med grunderna i sitt spel.

– Vi har jobbat med att tydliggöra vissa grundlägga­nde saker. Vi har jagat lite för mycket i defensiven i stället för att ligga rätt. Ligger vi rätt kan vi spara power i defensiven och ha mer ork och kraft när vi går på offensiven.

Åtvidaberg ligger för närvarande fyra poäng bakom Gais men har efter en tung inledning börjat plocka poäng – senast blev det vinst mot Varberg. Ingelsten förväntar sig en tuff match mot ett bra lag där nyckeln blir att såra motståndar­na med löpningar in i boxen.

– Det är viktigt att ligga rätt och inte gå bort oss. Sedan när vi får möjlighete­n ska vi våga attackera med mycket löpningar in i box där vi vet att de är sårbara, säger han. HUR LÄNGE PATRIK Ingelsten förblir huvudträna­re för Gais är oklart. Gais ledning har sagt att man i nuläget letar andra tränaralte­rnativ men inget är alltså bestämt. För närvarande går den före detta skyttekung­en en tränarutbi­ldning men har ingen tränarlice­ns. Det innebär att Gais har 60 dagar på sig innan de måste ta ett beslut om de vill söka dispens för Ingelsten eller anställa en ny tränare. Ingelsten själv säger att han tar en vecka i taget.

– Jag kände efter matchen mot Trelleborg att nu tar vi det en vecka i taget. Jag har inga tankar alls inför framtiden utan vi har fokuserat på Åtvidaberg. ROBIN SALOMONSSO­N 031-62 40 00 Robin.Salomonsso­n@gp.se

 ??  ?? NY GAISTRÄNAR­E. Patrik Ingelsten jagar segen nummer två.
NY GAISTRÄNAR­E. Patrik Ingelsten jagar segen nummer två.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden