Göteborgs-Posten

Mariette peppad inför West Pride

- JOHAN HAMMERBY jh@hallandspo­sten.se 010-471 51 87

I dag är det premiär både för nya singeln och sommarturn­én. Mariette ser fram emot att möta publiken. I kväll spelar hon på West Pride. – Jag är glad att äntligen få dela med mig den här låten.

Det har varit ett hektiskt år för Mariette. I mars blev hon fyra i Melodifest­ivalen, och hennes bidrag A Million Years har spelats på radion under hela våren, mer än vad hon är van vid sedan tidigare.

– Att folk lyssnar på den, det är det finaste beviset. Och alla som röstade på mig – det är så häftigt när man tänker på allt stöd. MEN NU ÄR det dags för ny musik, och i går släppte hon singeln Louder. En låt som hon har haft liggande ett tag.

– Louder skapades för drygt ett år sedan. Jag och tre andra låtskrivar­e satt i en studio och skapade hela grunden till låten. För ett tag sedan lyssnade jag på gamla demos i bilen och blev så lycklig när jag hörde denna. Den inger en frihetskän­sla, och jag tänkte att ”den här vill jag göra klart”. Jag får en sommarkäns­la när jag lyssnar på den.

– Den är ju inte tänkt som en sommarhit, men visst, den har en frihetskän­sla. För mig är Louder en låt om självständ­ighet och om att stå stark i sig själv. Lyssna mer på sitt inre och sluta anpassa sig så mycket efter vad andra tycker och tänker.

– Ibland kan man tröttna på gamla låtar som har blivit liggande, men att släppa Louder just nu känns helt rätt. Den är stärkande, positiv och ljus, precis som årstiden! MARIETTE UTESLUTER INTE att använda sig av mer som kan ligga gömt i byrålådorn­a.

– Vissa perioder skapar man mer intensivt. En del grejer kanske man tycker är bra just då, men det har mycket att göra vilken känsla man har den dagen, den veckan, just när man hör den.

Trots flera år som artist har Mariette bara släppt ett enda fulllängds­album. Men det kanske det blir ändring på nu.

– Det finns faktiskt ingen anledning till att inte göra en fullängdar­e. I dag är det väldigt singelbase­rat, och jag har själv blivit lite sån att jag bara lyssnar på enstaka låtar. Men om man lyssnar på ett helt album så blir det en annan känsla. Det ger en kick. Så det får det bli, ett album. Men jag vet inte alls när. SAMTIDIGT SOM LOUDER släpptes inleddes också Mariettes sommarturn­é med en spelning i Kinna. I helgen står hon på scen i Göteborg under West Pride, där hon har varit ett par gånger tidigare. Sedan rulllar det på, med allt från solouppträ­danden till Sommarkrys­set och festivaler.

– Det är så olika typer av spelningar. På en flotte i Karlskoga, hemstaden Halmstad, tv-framträdan­den, Pride... Jag ska till Fallens dagar i Trollhätta­n. Jag har inte varit där själv, men har hört mycket gott om det.

 ?? Bild: CLAUDIO BRESCIANI ?? AKTUELL. Mariette uppträder på West Pride i dag.
Bild: CLAUDIO BRESCIANI AKTUELL. Mariette uppträder på West Pride i dag.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden