Göteborgs-Posten

Sanna Kallur: När jag åker förbi Ullevi så sitter jag bara och gapar

- ERIC HILMERSSON eric.hilmersson@gp.se 031-62 40 52

”Jag har varit i Göteborg ganska mycket den här våren och när jag åker förbi Ullevi så sitter jag bara och gapar: Tänk vad som hände därinne.”

Det här med att utvärdera och analysera är inte mina favoritomr­åden. Jag har mera varit en motivator och det tror jag är bitar som jag skulle tycka vara roliga. Att lirka med sig själv och lotsa sig själv till en plats där man presterar som allra bäst. Det tror jag är väldigt roligt som coach, vad man ska säga för att få någon att lyfta sig. Det tror jag är sjukt intressant. Är du nostalgisk och tänker tillbaka på din karriär?

– Ja, det är jag nog lite. Jag har varit i Göteborg ganska mycket den här våren och när jag åker förbi Ullevi så sitter jag bara och gapar: Tänk vad som hände därinne. Så tänkte jag nog inte under de åren när man var mitt uppe i det. Vem har varit den viktigaste personen för dig under de här åren?

– Min man, Klas. Om jag bara får välja en. Jag tror inte att jag har varit 100 procent vidrig under de här åtta åren, men ändå; att leva med någon som har så påtaglig motvind i sitt liv är nog inte jättekul. Han har haft tålamod. Jag tror att han har varit sjukt trött på det här smalbenet också.

Intervjun börjar lida mot sitt slut och Sanna Kallur undrar vad det ska bli för typ av artikel. ”Blir det på sporten eller är man förpassad till familjesid­orna nu?” Jag lugnar henne med att hon fortfarand­e platsar på sportsidor­na, men frågan visar tydligt att ett kapitel har avslutats och att ett nytt är på väg att skrivas. Och även om hon inte säger sig ha någon ”plan B” efter att den brutalt målmedvetn­a häcksatsni­ngen nu är över så konstatera­r hon att det knappast är en nackdel att heta Sanna Kallur när man ska söka nya uppdrag – vare sig det gäller som föreläsare, tränare eller inom tv-branschen. Ett par veckor efter att vi ses blev det klart att hon kommer att agera expertkomm­entator under sommarens friidrotts­VM, och under OS i Tokyo 2020.

– Det är inget ändamål i sig att synas, det känner jag inte. Men om det kan ge något annat värde så …

Det är klart att det finns en hel del fördelar med det. Men det ska kännas rätt, jag vill inte vara känd för att vara känd, det har aldrig varit en drivkraft för mig. Men du som alltid haft så tydliga mål – är det inte svårt att inte ha det nu?

– Nej, det känns väldigt skönt att bara ha en liten paus. Nu har jag ju saker att göra, jag har nån föreläsnin­g här och där och jag håller mig sysselsatt. Och jag vet inte om jag är så där supermycke­t karriärmän­niska. Jag tror inte det. Det är ju det här som varit drömmen, så nu måste jag ladda om. Så var ser du dig själv om tio år?

– Då har jag räddat världen, haha. Nej, det är verkligen svårt att säga. Förhoppnin­gsvis har jag fler barn.

Sanna Kallur tystnar och tänker efter noga.

– Mm, det är det viktigaste. Att man gillar sin familj.

 ??  ??
 ?? Bilder: MATHIAS BERGELD/ANDREAS HILLERGREN/DANIEL NILSSON/PETTER ARVIDSON ?? TOPPAR OCH DALAR. EM-guldet på Ullevi 2006, fallet i semifinale­n vid OS i Peking 2008 och det sista framträdan­det vid inomhus-EM i Belgrad tidigare i år. Sanna Kallurs framfart på löparbanan har berört många på läktaren och hemma i tv-sofforna.
Bilder: MATHIAS BERGELD/ANDREAS HILLERGREN/DANIEL NILSSON/PETTER ARVIDSON TOPPAR OCH DALAR. EM-guldet på Ullevi 2006, fallet i semifinale­n vid OS i Peking 2008 och det sista framträdan­det vid inomhus-EM i Belgrad tidigare i år. Sanna Kallurs framfart på löparbanan har berört många på läktaren och hemma i tv-sofforna.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden