Göteborgs-Posten

FORTSATT MÅLTORKA FÖR GAIS

Ingelsten-effekten varade bara en match. I går föll Gais på hemmaplan – och har gjort minst antal mål i serien. – Jag tror absolut inte vi har skapat minst chanser, säger Patrik Ingelsten.

- ERIC HILMERSSON eric.hilmersson@gp.se 031-62 40 52

I den nytillträd­de Gaistränar­ens andra match som huvudträna­re för Gais inledde hemmalaget med att hota i luftrummet.

Först var det Alibek Aliev som lobbnickad­e mot bortre stolpen – men Åtvidaberg­s målvakt Gustav Jansson hann dit.

Sedan var det Calle Nyström som från nära håll nickade stenhårt – och över.

Efter det tog Åtvidaberg över mer och mer och Gais hade stora problem under den första halvleken. Bland annat var den kraftfulle Emil Bellander nära att göra mål ett par gånger om. Gais höll dock tätt efter 45 minuter.

– Vi kommer inte riktigt upp i vår standard i första halvlek. De får ha för mycket boll. Sedan efter 35 kommer vi in mer och mer, får ett bättre bollinneha­v och med lite flax kunde något inlägg resulterat i mål, säger Patrik Ingelsten. DEN ANDRA HALVLEKEN hann knappt starta förrän utdelninge­n kom – för motståndar­na. Jens Jakobsson sköt, och vid bortre stolpen stod Samuel Holm och styrde in 1–0 för Åtvidaberg.

Matchen öppnade upp sig med

chanser åt båda håll. Både Rickson Mansiamina och inbytte Luka Mijaljevic hade jättelägen på nick, men den förstnämnd­e missade målet, och på den andres försök räddade målvakten. Däremellan hann Damir Mehic med att göra en monsterräd­dning när Åtvidaberg spelade sig igenom Gais försvar. INGELSTEN BYTTE IN även Andreas Peterson och Erik Westermark, och Gais skapade stundtals press mot Åtvidaberg, men var inte tillräckli­gt skarpa framför mål.

En frustrerad hemmapubli­k tvingades därmed se ”Åtvid” fira segern och Gais har efter tolv omgångar bara lyckats göra nio mål, vilket är sämst i serien.

Vad är förklaring­en?

– Jag tror absolut inte vi har skapat minst chanser, men vi måste jobba vidare med det, såklart. Nu har vi mest jobbat defensivt, vi fick inte med det offensiva som vi hade tänkt den här veckan. I dag har vi lägen att göra minst ett par mål. Det hade varit jobbigt om vi inte skapade chanser, men det gör vi trots allt, säger Ingelsten.

”Absolut. Det gäller att vara där och det var kul att få göra den. Jag hoppades lite att det här skulle vara en vändningsp­unkt och att vi åtminstone kunde plocka en pinne. Men nu är den inte så mycket värd när vi förlorade.”

Hur nöjd är du med dagens insats, totalt sett?

– Arbetsinsa­tsen är jag absolut jättenöjd med, de jobbar stenhårt för varandra. Laget har visat bra karaktär i veckan och stundtals får vi det att fundera, stundtals inte. Det är lite för mycket tekniska misstag för att vi ska leverera offensivt. Jag tycker ändå sista 20, 30 minuterna visar att vi kan spela bra fotboll,

 ??  ?? MÅLLÖST. Gais och Andreas Peterson lämnade återigen planen utan att göra mål.
MÅLLÖST. Gais och Andreas Peterson lämnade återigen planen utan att göra mål.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden