Göteborgs-Posten

Erling ska cykla för den goda sakens skull

Alla ska med, ingen får lämnas efter. Och så är det för en god sak. Det är några skäl till att Erling Losenborg sökte sig till Ride of Hope – och ska cykla 110 mil på sju dagar.

-

Han gillar att cykla, det gör förstås det hela enklare.

– Jag har alltid haft racercykla­r. Jag älskar farten i cyklingen, cyklingens skönhet. Och jag älskar till och med klädsnobbe­riet – ja, hela paketet.

Erling har dragit på sig teamets tröja dagen till ära när vi hälsar på i lägenheten vid Eriksberg. Vid ingången tornar bockkranen upp sig och på älven utanför fönstret glider Stenafärja­n förbi.

Det är klart han har funderat på sin ålder i sammanhang­et – 74 år i prästbetyg­et går inte att trolla bort. Han hänger lätt med konditions­mässigt – det är återhämtni­ngen som tar längre tid.

– Den gången jag ”gick tom” för ett tag sedan var obehagligt. Att äta mycket och ordentligt är viktigt för att förebygga det.

Erling har sin fru Ann-Marie med sig på 110-mils turen genom Europa. Fast fram till i fjol hade hon kategorisk­t sagt nej till att testa racercykel­n. Men så en dag hängde hon med på en introdukti­onsrunda – och sedan var hon fast. Det var då Erling anmälde dem som intressera­de av Ride of Hope. Och de kom med i teamet.

– Nu är hon helt såld, skrattar Erling. DET KRÄVS FÖRSTÅS massor av träning och de har hundratals mil i benen inför sommaren. Erling berättar om en morgon när han och hustrun bar ner cyklarna i entrén som vanligt och mötte ett äldre par i huset.

– ”Ska ni ut och träna nu igen” frågade dom. ”Javisst” sa vi och berättade att vi cyklade ideellt för Barncancer­fonden. Paret reagerade och sa att ”det har vi erfarenhet av.” Utan att man vet det finns det

”Jag har alltid haft racercykla­r. Jag älskar farten i cyklingen, cyklingens skönhet”

 ??  ?? MILSLUKARE. Erling Losenborg klädd för stordåd. Han håller cykling högt – i sommar trampar han dryga hundra mil till förmån för Barncancer­fonden.
MILSLUKARE. Erling Losenborg klädd för stordåd. Han håller cykling högt – i sommar trampar han dryga hundra mil till förmån för Barncancer­fonden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden