Göteborgs-Posten

Erling Losenborg

-

■ 74 år

■ Leg psykoterap­eut

■ Lägenhet vid älven, Eriksberg, Göteborg

■ Hustrun Ann-Marie

■ Litteratur (Lars Ahlin), musik (Chet Baker, Bob Dylan, Cigala)

Ålder: Yrke: Bor: Familj: Intressen:

”Jag är nästan gränslös med att fixa. Jag kan inte låta bli att ingripa i alla lägen”

ständiga depression­er och mycket ångest.

– Jag gick i psykoanaly­s i fem år. Efteråt fick jag möjlighet att gå en fyraårig utbildning till psykoterap­eut. Det har jag aldrig ångrat.

– Det jag har lärt mig är att det som hänt har hänt. Jag har blivit bättre vän med min historia och försöker leva i nuet. EN EGENSKAP SOM uppväxten gett honom är att vara ansvarstag­ande. Erling tycker om att ta ansvar och driva event.

– Jag är nästan gränslös med att fixa, det går aldrig ur mig. Jag kan inte låta bli att ingripa i alla lägen.

Så är han också duktig på att ordna sponsorer, dra in pengar – och hitta på saker. Som under lördagen när göteborgar­na gick man ur huse för att titta på, eller springa Göteborgsv­arvet – då hade Erling ordnat en cykeltur för teamet till Fåglum-museet i Vårgårda. Efter flera samtal hade han fått legendaren själv, Gösta ”Fåglum” Pettersson, att komma dit och berätta om sina bragder.

Erling har även andra järn i elden – hans intressen spänner över många områden. Två dagar i veckan kör han budbil som frukthandl­are och levererar från grossister till företag.

– En idé, en dröm jag alltid haft. Inga problem att ställa om.

Ett annat intresse är litteratur. – Jag har nära 60 poäng i litteratur­vetenskap och har skrivit om Lars Ahlins författars­kap.

 ?? Bild: ANDERS HOFGREN ??
Bild: ANDERS HOFGREN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden