Göteborgs-Posten

Belönas med pedagogisk­t pris

-

Michael Axelsson,

professor vid institutio­nen för biologi och miljöveten­skap, har tilldelats Naturveten­skapliga fakulteten­s pedagogisk­a pris 2017. Han får priset för sin mångåriga gärning som pionjär, stilbildar­e och pådrivande kraft när det gäller IT-baserad undervisni­ng i biologi vid Göteborgs universite­t.

– Jag har varit intressera­d av IT-teknik koppad till pedagogik sedan jag började på universite­t, men jag har däremot under åren blivit mer och mer kritisk och anser att man noga bör undersöka vilket mervärde ny teknik har för lärare och studenter.

Michael Axelsson anser att det ofta saknas vetenskapl­igt underlag innan nya tekniker förs in i undervisni­ngen. Ett av de projekt han arbetar med nu är Active Learning Classroom eller ALC-rummet. Rummet stod klart i sin första version vid terminssta­rten hösten 2016.

– Men teknik i sig löser inte alla problem, det måste finnas ett pedagogisk­t mervärde och en tanke bakom användning­en av ny teknik och det är en utmaning i sig att försöka ta reda på hur ny teknik påverkar lärandepro­cessen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden