Göteborgs-Posten

Icona Pop vill visa upp nya sidor

- MIRANDA SIGANDER

De är internatio­nella stjärnor som spelar ihop med kompisar som Zara Larsson och Tove Lo. Nu planerar Icona Pop att erövra de svenska tv-sofforna med sin medverkan i Så mycket bättre.

– Vi vill visa den svenska publiken vilka vi är och vad vi har hållit på med, säger duon på plats på Gotland. Med en fläkt av internatio­nell glamour anlände Icona Pop Visby Airport i går. En konsert i Kroatien försenade succéduon, som missade den första inspelning­sdagen. Nu ser de fram emot att träffa resten av gänget och att få visa upp nya sidor av sig själva.

– Det här är någonting som vi absolut inte brukar göra men det känns som bra tajming, säger Aino Jawo.

– Det är dags för det. Vi har varit ute och rest så mycket och bara varit hemma max två, tre veckor i taget. Vi vill visa den svenska publiken vilka vi är. Vem vet, det kanske kommer fram sjuka sidor som jag inte ens visste att jag hade, säger Caroline Hjelt och skrattar. MEDAN DE SAMLAR ihop allt bagage berättar duon att de också återvänt till Sverige för att skriva ny musik, som ska släppas ”snart”.

– Vi har ju lekt runt väldigt mycket musikalisk­t. Det här blir nog lite mer gamla Icona men med en ny känsla, säger Aino Jawo.

– De som har lyssnat på oss kommer att fatta men det blir nog också en hel del överraskni­ngar. Vi känner stor frihet i vårt skapande, det blir både danslåtar och ballader. Vi skriver mycket om självupple­vda saker, olika frustratio­ner över saker som har hänt, säger Caroline Hjelt.

Väl på plats på pensionat Grå Gåsen verkar tjejerna avslappand­e och glada över att vara på plats.

– Jag tror att det blir känslomäss­igt, vi ska vara inne i ett hus med massor av spännande människor, jag tror att vi kommer att få kompisar för livet, säger Aino Jawo. SÅ MYCKET BÄTTRE-producente­n Martin Nyström är nöjd med att duon är på plats och på att Gotland levererar perfekt sommarväde­r. Han tror att tv-tittarna kommer att känna igen sig i programmet när den åttonde säsongen sänds i TV 4 till hösten.

– Det känns ungt och sprudlande i år. Det är mycket energi, det är min känsla, säger han.

Redan på lördagen anlände de andra artisterna, klart pirriga och förväntans­fulla. Inspelning­en började med Uno Svenningss­ons dag. Och han såg fram emot att komma i gång:

– Jag är så peppad, det är väl bara att kasta sig in, det går inte att ha någon kontroll på en sådan här inspelning.

 ?? Bild: KARL MELANDER ?? MISSADE FÖRSTA DAGEN. Icona Pop, Aino Jawo och Caroline Hjelt, anländer till Gotland för inspelning­en Så mycket bättre.
Bild: KARL MELANDER MISSADE FÖRSTA DAGEN. Icona Pop, Aino Jawo och Caroline Hjelt, anländer till Gotland för inspelning­en Så mycket bättre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden