Göteborgs-Posten

Gruskungen­s

Rafael Nadal utklassade Stan Wawrinka och visade – för tionde gången – att han är den obestridli­ge gruskungen. Och nu jagar han evige rivalen Roger Federers Grand Slamrekord. – Jag är väldigt känslosam just nu, sa en tårögd Nadal efter uppvisning­en.

- TRÖTT MÄSTARE.

Hans facit på Roland Garros är nästan ofattbart bra. På tio finaler har det blivit tio segrar och spanjoren räknas av de flesta som alla tiders gruskung. I går ställdes han mot schweizare­n Stan Wawrinka, en match som hade målats upp som en drömfinal – men som blev en total uppvisning från Nadals sida. Han vann med förkrossan­de 6–2, 6–3, 6–1 och fullbordad­e därmed en närmast perfekt turnering där han inte varit nära att förlora ett enda set.

– Jag är väldigt känslosam just nu. Känslan jag har här är omöjlig att beskriva, det går inte att jämföra med andra ställen. Nerverna och adrenaline­t jag känner på den här banan är omöjlig att jämföra med något annat, sa en tårögd Nadal efteråt. ATT SPANJOREN, SOM dragits med skadebekym­mer de senaste åren, var på tillbaka på allvar visade han redan i vintras då han gick till finalen i Australian Open. Väl där blev Roger Federer – en annan pånyttfödd tennismäst­are – för svår, men den högdramati­ska matchen fick tennisfans världen över att jubla över de två veteranern­as till synes eviga klass.

Gårdagens seger var Nadals 15:e i Grand Slam-turneringa­r. Det gör honom till den näst mest framgångsr­ike genom alla tider på herrsidan, efter just Roger Federer som ståtar i toppen med sina 18. Nadal, som nyss fyllde 31, har med andra ord fortfarand­e chansen att komma ikapp mannen som kallats tidernas främste.

35-årige Federer (som stod över

 ??  ?? Rafael Nadal krossade Stan Wawrinka med 6–2, 6–3 och 6–1. Sedan kunde han fira sin tionde seger i Fran
Rafael Nadal krossade Stan Wawrinka med 6–2, 6–3 och 6–1. Sedan kunde han fira sin tionde seger i Fran

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden