Göteborgs-Posten

Varför kränka egna väljarna?

- Lisa Loeb

Varför förolämpar Emmali Jansson (MP) sina egna väljare? I GP (30/8) kunde vi läsa en artikel om att politiker och boende är oense angående nya bostäder i Björkekärr. Byggnadsnä­mndens ordförande, Emmali Jansson (MP), hävdar att det är beklämmand­e att Alliansen alltid lyssnar på resursstar­ka grupper i samhället. Hon sa också att ”Det är inte så att de som ropar högst får sin vilja igenom”.

Hon skjuter sig själv i foten på flera sätt. Till att börja med så är hennes svar riktigt arrogant. En politiker ska inte använda härskartek­niker mot en grupp som bidrar med synpunkter. Vi lever i en demokrati. Medborgare kan yttra sig och komma med kritik. Det är över 400 synpunkter i detta ärende som har skickats in till stadsbyggn­adskontore­t så det rör sig inte om några få högljudda röster.

Man kan också fråga sig hur bra koll Jansson har på politiken i Göteborg. Vet hon att MP är det parti som fick flest röster i Björkekärr förra valet? Det är helt enkelt hennes egna väljare som hon dumförklar­ar och kränker.

Hon nämner inget om att den nya skolan ska placeras precis vid Delsjöns naturreser­vat – ett område med riksintres­se för friluftsli­v. Det rör sig om höga naturvärde­n och en speciell biodiversi­tet. Inte undra på att många personer i det MP-starka Björkekärr har haft så många synpunkter på bygget.

Jansson hävdar också att liknande projekt i Bergsjön inte fått kritik. Liknande projekt? Finns det fler projekt av detta slag som gränsar till naturreser­vat? Man kan undra om nästa idé är att riva upp strandskyd­det så vi även kan störa det marina ekosysteme­t. biologistu­dent, född och uppvuxen i Björkekärr

 ?? Arkivbild: JENNY INGEMARSSO­N ?? SKOTT I FOTEN. Emmali Jansson (MP) ska inte använda härskartek­niker mot en grupp som bidrar med synpunkter på exploateri­ngen av Björkekärr. Det är dessutom hennes egna väljare hon kränker, skriver Lisa Loeb.
Arkivbild: JENNY INGEMARSSO­N SKOTT I FOTEN. Emmali Jansson (MP) ska inte använda härskartek­niker mot en grupp som bidrar med synpunkter på exploateri­ngen av Björkekärr. Det är dessutom hennes egna väljare hon kränker, skriver Lisa Loeb.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden