Göteborgs-Posten

Gamle Port förvandlas till nöjesarena

- ulrika karlsson ulrika.karlsson@gp.se 031-62 40 00

Wallmans Group storsatsar i Göteborg när The Concept öppnar i Kungsports­huset. Det är företagets största investerin­g någonsin. Satsningen kommer att ge 80 nya jobb, som barchef, kockar och serverings­personal.

Gamle Port har gått i graven och ett nytt koncept håller på att ta form i Kungsports­huset. Under en längre tid har fastighete­n varit en byggarbets­plats. Det kommer den att vara till i mitten av mars, för då öppnar The Concept och Kungsports­huset Matbar.

Det är Wallmans Group som storsatsar i Göteborg. Företaget har tecknat ett 18 år långt kontrakt med fastighets­bolaget Castellum. Wallmans Group driver i dag bland annat Wallmans och Hamburger Börs i Stockholm.

– Vi tittade på ett par städer för vi ville expandera i Sverige. Vi fastnade för Göteborg för det händer så mycket där. Det finns en otrolig framåtanda där, det kommer nya företag och det byggs mycket, säger Eva Persson, vd för Wallmans Group. EVA PERSSON VAR i Göteborg för ett par år sedan och letade lokal, när hon kom att tänka på huset där hon var och dansade för många år sedan, Gamle Port.

– Vi gillade läget och huset och tog kontakt med Castellum som tände på vår idé och vårt koncept. Konceptet finns inte i Sverige, Norge och Danmark, så vi tror det kommer att locka besökare från flera länder, säger Eva Persson.

Hur många arbetstill­fällen kommer att skapas?

– Vi tror att vi kommer att anställa 80 personer, som platschef, säljare, kockar, ekonom, barchef, serverings­personal och marknadsch­ef, säger Eva Persson.

Den nya nöjesarena­n är på 2 500 kvadratmet­er och tre våningar. Hela huset byggs även på med en våning, de två översta kommer att rymma kontor. I botten ska à la carte-restaurang­en Kungsports­huset Matbar ligga och The Concept på våning två och tre. Det ska även finnas barer, en restaurang och en nattklubb där musiker och internatio­nella cirkusarti­ster kommer att showa tills man stänger. Cirkusarti­sterna kommer att möta gästerna redan i entrén.

I oktober börjar den flerfaldig­t prisbelönt­a kocken Jesper Bogren som köksmästar­e. Han kommer närmast från Heaven 23.

– Hela grejen lät väldigt spännande och jag har alltid velat vara med om en nystart. Jag hörde talas om stället på en middag och blev nyfiken. Och sen ledde det ena till det andra. Det ska bli jättekul, säger han.

Vilken inriktning kommer ni att ha på maten?

– Jag skulle vilja se mer fokus på grönsaker på menyn. Men ändå inte alls utelämna proteinet, utan jobba ner med texturer och smakvarian­ter.

Jesper Bogren säger att gästerna kommer mer att få köpa en upplevelse, där man inte vet vad man kommer att få äta eller uppleva.

Vad är det som driver dig?

– Att hela tiden söka något nytt och få jobba med bra råvaror. Jag är lite tävlingsin­riktad och vill alltid bli bättre.

Apropå tävlingar så kommer han att söka till Årets kock igen.

– Jag ger mig inte, målet är att vinna, jag har varit så nära så det är bara att kämpa på.

 ??  ?? NYTT. Så här kan The Concept komma att se ut (bilden är beskuren). På högra bilden syns kocken Jesper Bogren.
NYTT. Så här kan The Concept komma att se ut (bilden är beskuren). På högra bilden syns kocken Jesper Bogren.
 ?? Bilder: GÖSTA LINDWALL/BJÖRN LARSSON ROSVALL ??
Bilder: GÖSTA LINDWALL/BJÖRN LARSSON ROSVALL
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden