Göteborgs-Posten

Hammar tar på sig målet

- FREDRIK JANLIND 031-62 40 00 fredrik.janlind@gp.se Det höll i dryga 26 minuter. Sedan fick en skadad Johan Elmander lämna Gamla Ullevis gräsmatta.

Johan Hammar blev stor olycksfåge­l i derbyt mot Gais. Mittbacken­s vurpa bäddade för Gais ledningsmå­l.

– Jag får ta på mig det målet, säger han efteråt.

Matchen mellan Gais och Öis stod och vägde när mittbacken i Öis, Johan Hammar tappade fästet i gräset och föll. Det fallet kunde Simon Silverholt jubla åt när han rann igenom och fri med Stojan Lukic chippade in bollen i mål. Ett mål som Hammar tog på sig efter matchen.

– Ja, jag får ta på mig det första målet när jag halkar. Någon sätter en boll i djupet och jag ska vända men får inte fäste och glider till. Det är inte mycket att göra åt det i det läget, det var många som halkade men det var synd att jag skulle göra det i fel läge, säger han och suckar.

Ganska snäll match va?

– Det var en sportslig match för att vara ett derby, två lag som bjuder upp till dans. Det var nog rättvist det här, säger Hammar och fortsätter.

– Gais har en annan spelidé än tidigare och spelar roligare fotboll. Det blir roligare att mötas då och

Gais 1–0-mål tillkom efter att Johan Hammars vrupa givit Simon SIlverholt fritt fram.

I NÄT.

det är så fotboll ska spelas med två lag som vill spela.

För Sören Börjeson var det här första poängen som tränare för Öis – detta i en tuff match där det kunde ha slutat lite hur som helst. – GAIS BÖRJADE piggast och bäst, de får oss inte ur balans men de har initiative­t men vi äter oss ändå in i matchen. Vi har olika delar av matchen men det är väldigt jämnt därute, säger Börjesson efter matchen och fortsätter.

– Det blev lite avvaktande där i andra och Gais skapar oreda på slutet, det kändes som att det var många som ville avgöra matchen. Det blev 1–1 och det får ändå ses som rättvist.

 ??  ?? SKADAD.
SKADAD.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden