Göteborgs-Posten

Segern i derbyt

- PHILIP TROLLÉR 031-62 40 00 philip.troller@gp.se

Alibek Aliev minst sagt besviken.

– Jag fick ögonkontak­t med Daniel och han slår bollen till mig, den rullar inte, sedan ska fjärdedoma­ren in och lägga sig i, han vill stå i centrum precis som alla andra domare. Han ville leka hjälte, nu fick han göra det och fick med sig det han ville, säger Aliev och fortsätter: – JAG TYCKER att vi förtjänade tre poäng. Det är fan att domaren ska vara i centrum igen. Jag vill inte säga det, men det är för jävligt, det är tredje eller fjärde matchen i rad för oss som de står i centrum. Jag är väldigt trött på det och hoppas det var sista gången.

Huvuddomar­e Jim Petersson avvaktade med att blåsa av spelet BOSKO OROVIC i samband med Alievs bortdömda mål, efter slutsignal­en förklarade han varför.

– Jag ligger på rulle för att vara med på kontringen, Granit uppfattar det och är trygg i sitt beslut. Olyckligtv­is gick det inte fram till mig direkt. Tyvärr klarar inte våra headset vissa matcher, det slocknar fram och tillbaka, så vi bitvis inte hör varandra, annars hade jag blåst direkt. TIDIGARE I HALVLEKEN hade Öis också fått en straff med sig, efter en tuff satsning från Calle Nyström, på Hakeem Araba.

En chans som Öis jätteanfal­lare förvaltade säkert från elva meter, vilket innebar 1-1, då Simon Silverholt strax innan paus hade prickat in ledningen för Gais med ett elegant chippmål.

– Straffen är tveksam, jag tycker jag tar bollen först, men ah, jag vet inte, säger Carl Nyström.

– Där fanns det inget att tveka på. Det är nästan varning för den satsningen, säger Jim Petersson.

”Bollen måste ligga stilla. Ska man följa reglerna är beslutet rätt.”

BOSKO OROVIC ville efter matchen, som lockade storpublik, 10 202 åskådare, inte rikta någon kritik mot domarteame­t.

– Tittar jag på reprisen så är domslutet rätt, bollen måste ligga stilla. Ska man följa reglerna är beslutet rätt, säger Orovic.

– Jag tycker båda besluten är korrekta. Det är tuffa beslut, men rätt.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? segern i derbyt. Men Gais tränare Bosko Orovic hade inga invändning­ar mot domslutet. En småtrevlig kväll på Gamla Ullevi mellan två lag som vill spela fotboll. Gais tog rättvist ledningen men Öis kom tillbaka. En match som kunde ha slutat lite hur som...
Bild: MICHAEL ERICHSEN segern i derbyt. Men Gais tränare Bosko Orovic hade inga invändning­ar mot domslutet. En småtrevlig kväll på Gamla Ullevi mellan två lag som vill spela fotboll. Gais tog rättvist ledningen men Öis kom tillbaka. En match som kunde ha slutat lite hur som...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden