Göteborgs-Posten

Grundström tar chansen hos Toronto

- JOHAN RYLANDER 031-62 41 75 johan.rylander@gp.se

Carl Grundström åker till Toronto för att visa att han kan göra mål.

– Jag åker för att ta en tröja, säger han till GP.

När Frölunda hade värvat Carl Grundström så satte sig coachen Roger Rönnberg ner med Umeåkillen som utvecklats i Modo Hockey – och fick det här sköna citatet:

”Bara så du vet Roger, jag kan göra mål också.”

Ska du köra det citatet med Mike Babcock i Toronto Maple Leafs också?

– Njae, jag vet inte. Vi får se, skruvar sig Grundström – som hade en grym säsong fram till jul förra säsongen. ETT TAG LEDDE han till och med målligan i SHL, men mattades en del efter JVM-turneringe­n. Efter den blev det bara tre mål till i grundserie­n, 14 totalt.

Året i Frölunda har gjort gott – och det är med ett stärkt självförtr­oende som Grundström åker till Toronto och MasterCard Centre, där träningsca­mpen hålls.

Tror du själv att du tar en tröja?

– Ja, det är därför jag åker över i alla fall. Sedan om det går hela vägen eller inte, det får vi se. Men jag känner att jag haft en bra försäsong i Frölunda och det känns bra i både kroppen och spelet. Jag har en bra känsla, tycker jag.

Och nervös? Glöm det.

– Nä, jag blir inte det. Det här ser jag mer som en riktigt rolig grej och en utmaning, säger han mitt i flyttpackn­ingen – där kalsonger prioritera­s före kepsar. DET BLIR HOTELL först – och skulle han få klartecken för spel i NHL blir det förstås en lägenhet som nästa steg. Och även Andreas Johnsson, som spelade förra säsongen i Marlies, kommer till samma träningslä­ger.

– Jag har pratat med honom lite grann. Han gjorde en riktigt bra säsong i AHL, så han kommer också att vara med och slåss om det ... Ni märkte kanske ordet ”också”? – Jo, målet med att spela Frölunda har ju varit att bli redo för NHL ...

 ??  ?? FLYTTAR.
Carl Grundström byter indianen på tröjan mot ett lönnlöv. Han sitktar på en plats i Toronto Maple Leafs.
FLYTTAR. Carl Grundström byter indianen på tröjan mot ett lönnlöv. Han sitktar på en plats i Toronto Maple Leafs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden