Göteborgs-Posten

Sävehof siktar på en lugnare säsong

- MAGNUS VASELL 031-62 41 71 magnus.vasell@gp.se

Efter finalförlu­sten i våras har Sävehof inte samma tryck på sig.

– Vi slipper dessutom Champions League och kan ha fullt fokus på serien. Det är en fördel eftersom vi får färre matcher, säger tränaren Henrik Signell.

På söndagen såg han sitt lag spela oavgjort mot Lugi som i våras kom tvåa i serien efter just Sävehof.

Ditt intryck?

– Det är som väntat så här inför seriestart­en, det både tas och ges. Ena stunden tycker jag att anfallsspe­let fungerade jättebra, i nästa stund ser jag bristerna. Samma sak med försvaret – det går upp och det går ner, ungefär som förväntat så här års, säger Signell.

Och fortsätter:

– Men Lugi är ett skickligt lag, så på så vis var det en bra värdemätar­e.

Det här är säsongen då Sävehof till viss del slår från underläge. EFTER ÅTTA RAKA guld tog det stopp en lördagseft­ermiddag i Malmö i slutet av maj.

Höör körde över mästarna och bärgade titeln.

Sävehof är därmed inte enbart jagade – de måste även jaga.

– På så vis är det annorlunda, även om vi själva ställer stora krav på oss och på vad vi vill åstadkomma, säger Henrik Signell.

Precis som för två år sedan har Sävehof tappat ett flertal nyckelspel­are – Loui Sand, Jamina Roberts och Johanna Bundsen blev proffs utomlands och lagkaptene­n Elin Enhörning la dojorna på hyllan.

Till det kommer Elin Hallagårds graviditet och Julia Erikssons ryggskada. – VI HAR INTE värvat ersättare i den mån att vi har värvat stjärnor – däremot har vi värvat mycket duktiga, talangfull­a spelare som ska blomma på sikt, säger han.

Hur långt räcker det?

– Vi ska vara med och slåss däruppe. Jag tror att det kommer att handla om oss, Höör, Lugi och Skuru. Om det räcker till guldläge återstår att se, säger Henrik Signell.

Han tror att det blir en tuff och jämn serie.

– Nykomlinga­rna Önnered har ett bra lag, Boden är stärkta efter första året i högsta serien. Bland annat. Jag tror som sagt att det blir många jämna matcher och inga enkla möten. UNDER ALLA SEGERÅR har Sävehof spelat i Champions League.

Så blir det inte nu.

En miss sportsligt och ekonomiskt?

– Det internatio­nella spelet har förstås betytt mycket för oss genom åren, samtidigt som, det tagit kraft och energi. Ni slipper vi tänka på det och kan ha fullt fokus på SHE, säger Henrik Signell.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden