Göteborgs-Posten

Linköping favorit till SDHL-guld

- GÖRAN SUNDBERG

Förra säsongen tog Djurgården guldet. Den här säsongen vinner Linköping i hård konkurrens med Luleå. I alla fall om man ska tro på tränarna inför starten av SDHL.

Linköping fick fem guldröster och Luleå fyra medan Djurgården trodde på sig själva när damhockeyl­igan höll upptaktstr­äff inför säsongssta­rten.

Linköpings tränare Madeleine Östling hade inget emot att ta favoritrol­len.

– Det är roligt att fler än vi i föreningen och laget tror på oss. Det är ett revanschsu­get lag som kommer till start, MADELEINE ÖSTLING Tränare, Brynäs sade Östling, ny från Brynäs, om det Linköping som förra säsongen åkte ut mot Djurgården i SM-semifinal. TRE AV FÖRRA säsongens semifinall­ag har tunga tapp inför säsongen då Luleås stjärnback Emma Eliasson och Djurgården­s centerprof­il Tina Enström lagt skridskorn­a på hyllan. I HV71 saknas lagkaptene­n Jenni Asserholt som gör uppehåll då hon är gravid.

Linköping har tappat kanadensis­ka måldrottni­ngen Jennifer Wakefield, men ersatt med schweizisk­a poängsprut­an Lara Stalder som flyttar hem till Europa efter fyra säsonger på University of Minnesota-Duluth.

Göteborg är nykomling i SDHL som startar på torsdag med mötet mellan de två senaste årens mästare, Djurgården och Luleå. Stacy Lewis lovade att skänka alla prispengar från hennes LPGA-segern i Portland till hjälpinsat­serna efter stormen Harvey.

HYLLAD VINNARE.

”Det är roligt att fler än vi i föreningen och laget tror på oss”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden