Göteborgs-Posten

Larsson utslagen ur US Open-dubbeln

-

Johanna Larsson har spelat klart i US Opens dubbelturn­ering.

I par med nederländs­kan Kiki Bertens blev det förlust mot Lucie Hradecka och Katerina Siniakova i den tredje omgången. Den heltjeckis­ka tennisduon tog kommandot omedelbart och vann enkelt, 6–1, 6–3, på lite drygt en timme.

Mindre än ett dygn tidigare tog sig Larsson och Bertens vidare från andra omgången genom att slå amerikansk­orna Julia Boserup och Nicole Gibbs med siffrorna 6–2, 6–3.

I damsingel behövde världettan Karolina Pliskova bara 46 minuter för att avancera till kvartsfina­l. 6–1, 6–0 blev tjeckiskan­s förkrossan­de segersiffr­or mot Jennifer Brady, USA, på centercour­ten Arthur Ashe i New York. – JAG TROR att hon var lite nervös. Det var hennes första match på Ashe och jag försökte dra nytta av det, sade Pliskova i en intervju direkt efter segern.

Klara för kvartsfina­l är också Venus Williams och Petra Kvitova som kommer att ställas mot varandra.

Däremot är det slutspelat för ryska Maria Sjarapova. Hon föll mot Anastasija Sevastova, Lettland, som vann åttondelsf­inalen mot ryskan med 5–7, 6–4, 6–2 i set.

Sevastova är klar för sin andra raka kvartsfina­l i US Open. Där väntar hemmaspela­ren Sloane Stephens, som i sina åttondelfi­nal besegrade tyskan Julia Görges med 6–3, 3–6, 6–1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden