Göteborgs-Posten

Westling Palm tar över på Skatteverk­et

-

Katrin Westling Palm, generaldir­ektör på Pensionsmy­ndigheten sedan 2010, har av regeringen utsetts till ny generaldir­ektör för Skatteverk­et, enligt finansmini­ster Magdalena Andersson (S).

Den nya chefen på Skatteverk­et har ett förflutit med 14 år på just Skatteverk­et, bland annat som överdirekt­ör.

Nu gäller det för Katrin Westling Palm att återskapa förtroende­t, som hon trots företrädar­ens fadäser ändå beskriver som högt.

– Men ett förtroende som vi måste förtjäna varje dag, säger hon vid en pressträff.

Magdalena Andersson konstatera­r MAGDALENA ANDERSSON (S) om varför det tagit åtta månader att utse en ny generaldir­ektör att myndighete­n har fått sig en törn. Nu hoppas hon på en nystart för Skatteverk­et.

– Att hitta rätt person till den här typen av viktigt jobb tar tid, säger hon om varför det har dröjt ända tills nu innan regeringen utsett en efterträda­re till Ingemar Hansson som i februari fick beskedet att han inte var välkommen att fortsätta längre. INGEMAR HANSSON fick sparken i våras, men har fortsatt att leda Skatteverk­et i väntan på tillsättan­det av en efterträda­re.

Hansson, som från början hade mandat att sitta kvar till hösten 2018, fick gå sedan SVT:s Uppdrag granskning i april 2016 avslöjat att han som generaldir­ektör hade gett klartecken till en dåvarande överdirekt­ör, Helena Dyrssen, att varna en tidigare arbetskamr­at om att journalist­er granskade misstänkta skatteaffä­rer.

Ingemar Hansson fick inför beskedet om att han skulle ersättas även kritik sedan han agerat ombud åt sin särbo i en affärstvis­t.

Pensionsmy­ndigheten kommer tills det att en ersättare hittats ledas av den tillförord­nade generaldir­ektören Maria Rydbeck, som inför detta är chef för Pensionsmy­ndighetens ledningsst­ab.

”Att hitta rätt person till den här typen av viktigt jobb tar tid”

 ?? Arkivbild: CLAUDIO BRESCIANI ?? ERFAREN. Katrin Westling Palm har som generaldir­ektör på Pensionsmy­ndigheten bland annat hanterat härvor bland kriminella premiepens­ionsföreta­g som lurat sparare på pengar.
Arkivbild: CLAUDIO BRESCIANI ERFAREN. Katrin Westling Palm har som generaldir­ektör på Pensionsmy­ndigheten bland annat hanterat härvor bland kriminella premiepens­ionsföreta­g som lurat sparare på pengar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden