Göteborgs-Posten

Las Vegas sörjer offren

Säkerheten på hotellkomp­lexen har skärpts och polisen hårdbevaka­r paradgatan The Strip. Människorn­a i Las Vegas står enade i tragedin efter söndagens masskjutni­ng. – Det är väldigt tufft just nu, men i Vegas ser vi framåt och kommer tillbaka starkare, sä

-

Den 30-gradiga solen steker över Las Vegas, casino- och nöjesmetro­polen i Nevada i sydvästra USA. Invånare, turister, musiker och artister fyller den knappt sju kilometer långa paradgatan The Strip. POLISBILAR STÅR PARKERADE i vart och vartannat kvarter.

– Jag som är uppvuxen här är van vid sorlet och ljudnivån. Men nu är det väldigt tyst. Att det här händer i ett samhälle dit folk kommer för att få en paus från politik och hat är väldigt jobbigt, säger 19-åriga Isabella Schleiker som är uppvuxen i Spring Valley, tio minuter från The Strip.

Tillsamman­s med vännen Caroline Atwell, 21, besöker Isabella den världskänd­a fontänen vid hotellkomp­lexet Bellagio. PÅ ETT TRÄD och längs ett räcke har det satts upp plakat och ställts ut värmeljus för att hedra offren. Isabella och Caroline, som båda var hemma när skjutninge­n skedde, har skrivit varsin hälsning på ett av plakaten.

– Det är helt otroligt att känna hur det här samhället är som en familj just nu. Att se hur alla går samman och stöttar varandra. Jag har aldrig känt mig så nära människor, säger Caroline.

Den misstänkte skytten Stephen Paddock, 64, tog minst 58 människors liv och skadade över 500 när han sköt från ett fönster på 32:a våningen på hotellet Mandalay Bay i söndags kväll.

Masskjutni­ngen, som är den vär-

 ??  ?? SPONTANT. En spontan minnesplat­s för offren i masskjutni­ngen vid hotellkomp­lexet Bellagios fontän.
SPONTANT. En spontan minnesplat­s för offren i masskjutni­ngen vid hotellkomp­lexet Bellagios fontän.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden