Göteborgs-Posten

MUSIKSPANI­NG

- JOHAN LINDQVIST 031-62 47 78 johan.lindqvist@gp.se

GP:s musikkröni­kör gläds åt två jubilarer men också åt att Göteborgs finaste brödrapar ska ut på en maffig turné.

Jubileum: Sator

Tro det eller ej, men Sator firar 30 år som band. Under några roliga år var de Hultsfreds­festivalen­s husband och lyckades dessutom etablera sig hyfsat väl även utanför Sverige. Vilket inte var helt vanligt på den tiden. Under någon period gjorde Sator inte mycket väsen av sig, medlemmarn­a var pappaledig­a, men nu är man framme med vid en sen formtopp som liveband. Så nog kan jubileumss­pelningen på Pustervik den 28 oktober bli en riktig höjdare. Bandet har lovat att alla hitsen ska upp på bordet.

Förband: Bröderna Bennett

Lorentz förbereder just nu sin mest omfattande turné hittills. Start i Umeå den 21 oktober. Nu har han dessutom gjort klart med en riktigt glädjande förakt i form av göteborgar­na Sammy &

Johnny Bennett. Duon har ju redan en grammis hyllan, bästa nykomling, och nu lär de stå inför ett bredare genombrott. Spelning på hemmaplan, Trädgår’n, väntar den 2 november.

Jubileum II: First Aid Kit

Även First Aid Kit fyller jämnt. Systrarna har spelat tillsamman­s, under mer ordnade former, i tio år nu. Det firades med en hemmaspeln­ing som sändes på Facebook, men framförall­t är First Aid Kit aktuella med nya låten It’s a shame. Systrarna Johanna och Klara Söderberg höjer sig, imponerand­e nog, ett snäpp för varje gång de släpper ny musik. Det kommande albumet kan alltså komma att bli något alldeles makalöst bra.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden