Göteborgs-Posten

Skellefteå­s hemmavind har vänt

- PHILIP TROLLÉR 031-62 40 00 philip.troller@gp.se THOMAS ERIKSSON

EMIL LARSSON gav Luleå ledningen tidigt och även om Victor Olofsson utjämnade med ett vasst handledssk­ott i krysset innan paus var det hemmalaget som dominerade fullständi­gt under matchens första halva. Och vore det inte för Johan Mattssons storspel i mål hade siffrorna kunnat vara betydligt större.

– Vi måste jobba hårdare och inte släppa till så mycket chanser, säger Sebastian Stålberg, som i nyckelspel­arnas frånvaro fick axla ett större ansvar. UNDER MATCHENS ANDRA HALVA lyfte Frölunda sig betänkligt och i den andra perioden hade göteborgar­na, där just Stålberg fick ett jätteläge, bud på ett ledningsmå­l.

– Det är öppet mål, det ska bara vara mål där, det är för dåligt, säger han. tränare Frölunda

I stället var det Luleå, som efter att Lias Andersson dragit på sig en utvisning i den tredje perioden, som i spel fem mot fyra kunde återta ledningen, men Mats Rosseli Olsen, svarade med en kvittering och gästerna tvingade fram en förlängnin­g.

Väl där fortsatte dramatiken – och oturen för Lias Andersson. Talangen, som likt Carl Grundström gjorde sitt första SHL-framträdan­de den här säsongen, åkte på en hårt dömd utvisning en bit in i övertidspe­rioden. Luleå tackade för möjlighete­n och Patrik Cehlin skickade in avgörande 3–2.

– Jag har skarpa åsikter om den situatione­n, men det håller vi internt, med domarna och med SHL, säger Rönnberg om utvisninge­n. RESULTATET GÖR ATT Frölunda på tre bortamatch­er än så länge inte har lyckats vinna en enda. Men än finns ingen anledning till oro, menar tränaren.

– Defensivt är det här bevisligen vår sämsta insats så här långt. Sedan tycker jag att alla matcherna har haft en likhet och det är att vi går alldeles för mycket upp och ner i prestation­en i matcherna. Vi behöver hitta en jämnare nivå. Men jag är övertygad om att vi kommer lösa det. Serverar macka efter macka till medspelare som inte lyckas hitta nätet bakom Joel Lassinantt­i i Luleås kasse. Inte förrän Mats Rosseli Olsen gör det i tredje, vill säga. Har ett av ligans allra vassaste skott – och knäpper upp ett i krysset. Måste bli bättre i fem mot femspelet dock. Står för ett par riktigt viktiga brytningar. Trygg och stabil mot sina gamla klubbkompi­sar. Bränner fortfarand­e alldeles för många lägen, men är på rätt plats och ger sig själv chansen. Proppen ur snart? Lördag 7 oktober, 18.00 Frölunda–Luleå

Sex mål framåt, fem nya målskyttar och tre sköna poäng. Hemmavinde­n vände för Skellefteå när man besegrade HV 71 med 6–2.

Hårt jobb framför båda målen och en urladdning i den tredje perioden gav laget den första hemmaseger­n för säsongen.

Tidigare har Joakim Lindström varit mannen bakom lagets mål, nu klev fem nya spelare fram och hittade nätet.

Matchen var tät, tuff och tempofylld. HV 71 har inlett säsongen strålande och är ett av SHL:s absolut bästa lag. När Skellefteå spelar som den här kvällen hör man definitivt också till topplagen.

Efter två raka bortasegra­r och med en Linus Söderström i målet som är bäst i ligan kom HV 71 till matchen sprängfyll­da med självförtr­oende.

I tredje perioden kom en rejäl Skellefteå­urladdning med tre mål. Målskyttar: Bud Holloway, Tim Söderlund och Linus Lindström. Av dessa var det bara speedkulan Söderlund som hittat rätt tidigare.

”Vi spelar inte och följer inte vår defensiva grundstruk­tur. Vi jobbar för mycket en och en och det straffar sig.”

 ??  ?? Håller kvar Frölunda i matchen när Luleå pressar som mest. Ger sitt lag chansen att vinna. Bäst på rinken.
Håller kvar Frölunda i matchen när Luleå pressar som mest. Ger sitt lag chansen att vinna. Bäst på rinken.
 ??  ?? ROGER RÖNNBERG,
ROGER RÖNNBERG,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden