Göteborgs-Posten

Thulin imponerade mot Skövde

- ANDREAS JOHNSSON 031-62 40 00 andreas.johnsson@gp.se

Tobias Thulin fortsätter att imponera i Redbergsli­dmålet – borta mot hemmastark­a IFK Skövde blev den unge målvakten återigen, till det positiva, den avgörande faktorn. – Det är väl då man ska kliva fram liksom, så det är ju alltid skönt när räddningar­na sitter, säger en nöjd Thulin.

Det råder inga tvivel om hur viktig Tobias Thulin är för sitt Redbergsli­ds IK. Bortsett från ett bottennapp hemma mot Eskilstuna Guif har den 22-årige målvakten briljerat mellan stolparna och bortamötet mot IFK Skövde var inget undantag.

Stundtals var Thulin utlämnad åt skarpskytt­ar likt Alfred Ehn och Rasmus Wremer, men kunde ändå stå för ett spel som gjorde att Redbergsli­d kunde hänga med i tillställn­ingen.

– Skövde är ju ett bra lag och när de kommer in är de riktigt vassa, vilket straffar oss under inledninge­n, säger Tobias Thulin. SAKTA MEN SÄKERT kunde Redbergsli­d äta sig tillbaka i matchen och det skulle bli en rejäl nagelbitar­e till avslutning där den unge målvakten blev stor matchhjält­e genom flera avgörande räddningar. – MAN TÄNKER INTE jättemycke­t i de lägena faktiskt, man känner bara att man får kliva fram och försöka ta bollen. TOBIAS THULIN om sin insats i Redbergsli­dmålet

För Thulins del är det inte första gången han ger motståndar­na mardrömmar. Fråga bara Sävehofs Jonas Larholm, vars straff räddades av Thulin under en rafflande avslutning i derbyt tidigare under säsongen. Att få vara sista utposten i viktiga lägen – det är Thulins kopp te.

– Man tänder ju till lite extra och det är ju extra skönt att ta några bollar i slutet av matcherna.

”Man känner bara att man får kliva fram och försöka ta bollen”

Hur ser du på din säsong hittills?

– Det känns som det går framåt, man har väl haft några dåliga matcher... men nu känns det som både jag och laget har blivit bättre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden