Göteborgs-Posten

Springflod­en snart tillbaka

Andra säsongen av Springflod­en pågår för fullt i Göteborg. En villa i Örgryte föreställe­r kriminalko­mmissarie Mette Olsäters hem, fast egentligen bor hon i Stockholm.

-

TV:

Stora delar av tv-serien filmas i och runt Göteborg under hösten, även om handlingen inte alls utspelar sig här.

I produktion­sbolagets lokaler vid partihalla­rna förbereder sig några av skådespela­rna för eftermidda­gens och kvällens tagningar i Örgryte. FÖRRA SÄSONGEN AVSLUTADES med att polishögsk­olestudent­en Olivia Rönning, spelad av Julia Ragnarsson, fick reda på att mordoffret i dramat i själva verket var hennes mamma, en mexikansk kvinna. När den nya serien börjar har det gått ett år.

– Det har skett mycket med henne sedan sist och det är spännande att få undersöka hur hon har förändrats. Olivia är rättfram, ambitiös och modig. I första säsongen tyckte jag att hon var lite naiv, hade dåligt konsekvens­tänkande. Nu har hon mognat, kommit ned i varv. Samtidigt är hon ju samma person, säger Julia Ragnarsson.

Hemma i paret Olsäters hem ska det bli välkomstfe­st för Olivia som kommer hem från en resa i Mexiko. CECILIA NILSSON SOM spelar kriminalko­mmissarie Mette Olsäter, har fått festmakeup och en färggrann tunika. Mette är en kompetent utredare med starka åsikter och med stabilt privatliv.

– Hon kan vara lite för tuff ibland. Jag vet inte om jag skulle vilja ha henne till chef själv, hon

 ??  ?? VÄLKOMSTFE­ST HOS OLSÄTERS. Julia Ragnarsson, Ida Johansson, Michael Segerström och Cecilia Nilsson repeterar scenen där Oliva just kommit hem.
VÄLKOMSTFE­ST HOS OLSÄTERS. Julia Ragnarsson, Ida Johansson, Michael Segerström och Cecilia Nilsson repeterar scenen där Oliva just kommit hem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden