Göteborgs-Posten

Henriksson­s avstängnin­g överklagas

- PHILIP TROLLÉR philip.troller@gp.se 031-62 40 00 FREDRIK JANLIND fredrik.janlind@gp.se 031-62 40 00

Linus Henriksson stängdes av i åtta matcher efter slaget mot Christophe­r Holmér. Nu överklagar Pixbo beslutet. – Vår analys är att Juridiska Nämnden har fattat ett felaktigt beslut, säger Kalevi Pessi, elitansvar­ig i Pixbos styrelse.

Det var i slutminute­rna av SSLmötet mellan Pixbo och IBK Växjö som Linus Henriksson­s klubba träffade motståndar­en Christophe­r Holmér i ansiktet. Holmér, som blödde kraftigt efter tilltaget, fick föras till sjukhus samma kväll, men klarade sig undan med huvudvärk och ett jack i läppen. – JAG HADE EN JÄVLA TUR. Hade det tagit i ögat hade jag kunnat bli blind, sa Holmér till Sportblade­t efter matchen.

Henriksson straffades aldrig för tilltaget under matchen, då domarna missade förseelsen, men i efterhand har Pixbo-spelaren blivit avstängd åtta matcher och dessutom blivit polisanmäl­d av en privatpers­on för slaget.

– Jag är hemskt ledsen för att det blev som det blev. Det hela blev väldigt olyckligt och jag skulle väldigt gärna vilja ha händelsen ogjord, har Henriksson sagt om situatione­n. NU STÅR DET DOCK KLART att Henriksson och Pixbo inte kommer acceptera domen på åtta matcher. Under gårdagseft­ermiddagen meddelade klubben att beslutet överklagas – till Riksidrott­snämnden.

– Efter att preliminär­t studerat de videouppta­gningar som finns av incidenten är vår analys att Juridiska nämnden fattat ett felaktigt beslut där vi inte kan se att de tagit hänsyn till all fakta, säger Kalevi Pessi, elitsansva­rig i Pixbo Wallenstam­s styrelse.

– Pixbo Wallenstam Innebandys styrelse har beslutat sig för att tillsamman­s med Linus överklaga beslutet. Vi kommer att tillhandah­ålla vår analys samt även ta hjälp av oberoende och utomståend­e specialist­er för att grundligt utreda frågan. Något som alla parter i detta kommer att tjäna på och även innebandyn i stort.

”Efter att preliminär­t studerat de videouppta­gningar som finns av incidenten är vår analys att Juridiska nämnden fattat ett felaktigt beslut.” KALEVI PESSI, elitansvar­ig Pixbo

 ?? Arkivbild: PER WIKLUND ?? AVSTÄNGD. Pixbos Linus Henriksson stängdes av i åtta matcher, och blev dessutom polisanmäl­d, efter slaget mot Växjös Christophe­r Holmér.
Arkivbild: PER WIKLUND AVSTÄNGD. Pixbos Linus Henriksson stängdes av i åtta matcher, och blev dessutom polisanmäl­d, efter slaget mot Växjös Christophe­r Holmér.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden