Göteborgs-Posten

Tre raka förluster oroar inte Rönnberg

- Omgång 1: Omgång 2: Omgång 3: Omgång 4: Omgång 5: Roger Rönnberg: Thomas Berglund:

ISHOCKEY: FRÖLUNDA Efter tre raka förluster börjar det knorras lite i Frölunda – men Roger Rönnberg är positiv. – Jag känner mig jävligt levande och energifyll­d, säger han.

Det började bra med segrar mot Mora och Karlskrona för Frölunda innan det har blivit tre raka förluster mot, Färjestad, Växjö och Luleå – alla på bortais. Inför lördagens möte med Luleå hade laget ett lite längre snack inför träningen.

– Jag är lite irriterad för att vi förlorar men jag känner mig också jävligt levande och energifyll­d. Vi har en jäkligt bra dag här i Frölunda, säger Roger Rönnberg. På vilket sätt har ni en bra dag?

– Vi fick en match där vi verkligen fick ställa oss frågan, tror vi på vår spelidé eller inte. Den frågan har vi ställt till oss själva nu. Om vi ser på förra matchen mot Luleå så är det ett tydligt exempel på hur det blir när vi inte följer vår spelidé, när vi spelar utan press och med dålig puckkontro­ll, hur det blir när motståndar­na styr därute och vi bara reagerar. Man kan lära sig på olika sätt, antingen när det är bra och visa på hur det kan se ut eller så lär man sig den här vägen. Har du själv tvivlat på spelidén? – Nej, nej. – Jag har inte en gnutta tvivel. Spelidén är rätt och när vi utför den korrekt så dominerar vi matcherna. Senast blev vi fega med puck, stillaståe­nde och spelade utan presspel och blir passiva och då får vi jätteprobl­em. SIMON HJALMARSSO­N har varit med länge och vet att det går upp och ner under en säsong. Han tycker dock att laget inte har påverkats särskilt mycket av tre raka förlusten.

– Det är ingen som tänker på det.

Seger med 3–2 efter förlängnin­g mot Mora på hemmais.

Seger med 3-0 mot Karlskrona på hemmais.

Förlust med 4–7 mot Färjestad på bortais.

Förlust med 1-3 mot Växjö på bortais.

Förlust med 2-3 efter förlängnin­g mot Luleå på bortais. Förra året började vi med två torsk och då var det snack om kris och katastrof och sedan vände det helt plötsligt.

– Att vi har tre förluster är inget vi funderar på alls. Vi ska ha 60 bra minuter nu och sen får vi se om det räcker. Skulle vi vinna men inte spelar bra – då sitter vi dagen efter och pratar en halvtimme om det också, säger han och får medhåll av sin lagkapten. – DET ÄR ändå en positiv stämning trots att vi lever i en resultatvä­rld. Vi vill alltid vinna, man blir alltid besviken när man förlorar. Även fast det är en lång säsong och man vill utvecklas så handlar det om att vinna, säger han och fortsätter.

– Det är skönare att vinna, så enkelt är det. Luleå: TRÄNARNA

”Det håller jag internt”, säger Roger Rönnberg om hans syn på matchavgör­ande utvisninge­n senast.

”Det blir lite spänt. Det är inget att hymla om”, säger han om lagets förmåga att tappa ledningar.

POÄNGLIGAN, FRÖLUNDA Ryan Lasch 8 (4+4) Victor Olofsson 3 (2+1) Sean Bergenheim 3 (1+2) GP-LIGAN, FRÖLUNDA

 ?? Bild: CARL SANDIN ?? INGA TVIVEL. Frölundas tränare Roger Rönnberg är irriterad efter förlustern­a, men samtidigt är han laddad och fylld av energi inför fortsättni­ngen. Och han har inte för en sekund tvivlat på sitt lag.
Bild: CARL SANDIN INGA TVIVEL. Frölundas tränare Roger Rönnberg är irriterad efter förlustern­a, men samtidigt är han laddad och fylld av energi inför fortsättni­ngen. Och han har inte för en sekund tvivlat på sitt lag.
 ??  ?? Ryan Lasch Johan Mattsson Pontus Widerström 18 13 8
Ryan Lasch Johan Mattsson Pontus Widerström 18 13 8
 ??  ?? Frölunda: Får tillbaka Simon Hjalmarsso­n och Joel Lundqvist. Saknar dock fortfarand­e Sean Bergenheim (osäker efter skada) samt långtidssk­adade Pathrik Westerholm.
Väntar fortfarand­e på första segern på ordinarie matchtid. Har fyra segrar i...
Frölunda: Får tillbaka Simon Hjalmarsso­n och Joel Lundqvist. Saknar dock fortfarand­e Sean Bergenheim (osäker efter skada) samt långtidssk­adade Pathrik Westerholm. Väntar fortfarand­e på första segern på ordinarie matchtid. Har fyra segrar i...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden