Göteborgs-Posten

Hjalmarsso­n och Lundqvist är tillbaka

- FREDRIK JANLIND

ISHOCKEY: FRÖLUNDA Här kommer ett glädjebesk­ed för Frölunda. Både Simon Hjalmarsso­n och Joel Lundqvist är tillbaka. – Det är vansinnigt viktigt för oss, säger Rönnberg.

Frölunda saknade fyra forwards senast mot Luleå. Till returen i dag är Sean Bergenheim och Pathrik Westerholm fortfarand­e borta medan både Joel Lundqvist och Simon Hjalmarsso­n är tillbaka.

– De testade idag (läs: i går) och vi får se om de kan spela och platsar i laget, säger Rönnberg med ett leende. Vad betyder det att få tillbaka den duon?

– Det är två kaptener, det är vansinnigt viktigt och dessutom två centrar som kan vårt spel väldigt bra. BÅDE HJALMARSSO­N OCH Lundqvist var länge ute på isen redan innan träningen och deltog sedan i hela träningspa­sset – utan att se ut att hämmas av sina skavanker.

– Det kändes lite bättre än förväntat, det har läkt ihop ganska bra. Men lite känner man alltid. Om du inte har ont som en hockeyspel­are så är du inte hockeyspel­are. Det är alltid någon skavank, säger Hjalmarsso­n och fortsätter.

– Det ska nog inte vara några problem för mig om jag blir uttagen.

Joel Lundqvist var minst sagt taggad under träningen och tog direkt stor plats.

– Det känns bra, bra träning och sådär. Det ska bli kul att spela igen och det funkade bra på träningen. Man fick de svar man ville ha. FEM SENASTE MATCHERNA 3–0 Karlskrona (h) 4–7 Färjestad (b) 1–3 Växjö (b) 5–1 Gap Rapace (h) 2–3 ot Luleå (b) 2–1 e.str. Djurgården (h) 3–2 ot Linköping (b) 0–3 HV71 (h) 3–4 ot Linköping (h) 3–2 ot Frölunda (h)

ÖVRIGA MATCHER I DAG 15.15: Färjestad–Brynäs 15.15: Skellefteå–Malmö 15.15: Mora–HV71 18.00: Örebro–Linköping 18.00: Karlskrona–Rögle

 ??  ?? MED IGEN. Simon Hjalmarsso­n är tillbaka i spel igen inför kvällens match.
MED IGEN. Simon Hjalmarsso­n är tillbaka i spel igen inför kvällens match.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden