Göteborgs-Posten

Argentina och Messi riskerar att missa VM-slutspelet

- TT

FOTBOLL: VM-KVAL Argentinas deltagande i fotbolls-VM i Ryssland nästa år hänger på en skör tråd. Laget, med storstjärn­an Lionel Messi, klarade inte att slå Peru i kvalet.

Argentina, som spelade 0–0 mot Peru, har inte missat ett världsmäst­erskap sedan 1970, och tog sig till final mot Tyskland senast i Brasilien 2014.

Nu återstår bara en omgång i kvalet för de sydamerika­nska lagen. Fyra lag går vidare direkt, och det femte spelar playoff mot Nya Zeeland. URUGUAY HADE KUNNAT ta sig vidare under den näst sista omgången men lyckades bara spela 0–0 borta mot Venezuela som ligger sist i den sydamerika­nska kvalet. Det betyder att nationen måste avvakta med att fira en VM-plats. Uruguayane­rna, semifinali­ster i Sydafrika 2010, ligger tvåa i gruppen.

Utöver Argentina, Peru, Chile och Uruguay kan även Colombia och Paraguay knipa en biljett till Ryssland.

De möttes och Paraguay vann med 2–1 sedan Colombia tagit ledningen med 1–0 genom Falcao med bara elva minuter kvar att spela. Men mål i 89:e (Oscar Cardozo) och på två minuters stopptid (Antonio Sanabria) vände matchen.

Brasilien är det enda sydamerika­nska lag som är VM-klart och nationen spelade på bortaplan i La Paz 0–0 mot redan avhängda Bolivia, tvåa från slutet i gruppen.

Den sista rundan i den sydamerika­nska kvalgruppe­n spelas den 10 oktober.

 ?? Bild: VICTOR R. CAIVANO ?? PÅ FALLREPET. Argentina fick bara 0–0 mot Peru i den näst sista omgången i det sydamerika­nska VM-kvalet. Och nu riskerar Lionel Messi och nationen att missa VM nästa år.
Bild: VICTOR R. CAIVANO PÅ FALLREPET. Argentina fick bara 0–0 mot Peru i den näst sista omgången i det sydamerika­nska VM-kvalet. Och nu riskerar Lionel Messi och nationen att missa VM nästa år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden