Göteborgs-Posten

Roligt för Rakell men jobbigt för Lundqvist

- TT

ISHOCKEY: NHL Anaheim saknade fyra stjärnor i NHL-premiären mot Arizona, men vände och vann ändå mot Arizona. Rickard Rakell avgjorde med sitt 5–4-mål. – Det kunde väl inte ha slutat på ett bättre sätt. Rena rama Askungesag­an, säger Rakell till Expressen.

Rakell utsågs till matchens bäste spelare efter att ha gjort det avgörande målet samt passat fram till Corey Perrys två mål.

Anaheim var förstås mycket nöjd med premiärres­ultatet eftersom man kom till spel utan Ryan Getzlaf, Ryan Kesler, Hampus Lindholm och Sami Vatanen. Och det såg inte så ljust ut sedan Arizona gått till en 4–1-ledning 13.50 in i den andra perioden.

Minuten senare inleddes vändningen, med två 4–1 i slutet av andra perioden och tre i den tredje. Rakell gjorde 5–4 med 3,5 minut kvar.

Mika Zibanejad gjorde två mål mot Colorado, men utan att ta New York Rangers till segern. Colorado vann med 4–2 i Madison Square Garden. BESÖKARNA TOG FÖRST ledningen med 2–0. Inom loppet av tre minuter satte sedan Zibanejad två skott i mål i numerärt överläge, varav ett med två sekunder kvar av första perioden, och kvitterade.

Men matchen slutade ändå 4–2. Colorados Gabriel Landeskog fastställd­e slutresult­atet i öppen kasse med tre sekunder kvar.

– Vi vill sända signaler till resten av ligan om att vi är ett annat lag i år, så även om det finns mycket att förbättra var det väldigt skönt att vinna, säger Landeskog till Aftonblade­t.

Henrik Lundqvist vaktade Rangers mål och blev den förste målvakten i Rangers historia att spela från start i tolv raka säsongspre­miärenr för laget. Men han hade ingen rolig afton. Medan Colorados målvakt Semjon Varlamov räddade 37 skott, stoppade Lundqvist bara 22. Svenskens räddningsp­rocent landade på 88.

Han var dock nöjd med lagets insats, om än inte med resultatet.

– Självklart vill vi börja säsongen med att vinna första matchen. Vi gjorde många bra saker, saker vi ska ta med oss till nästa match och bygga vidare på, även om vi inte fick med oss det resultat vi ville ha, sa Lundqvist till Rangers webbplats.

Svenskarna i Nashville fick till det i säsongspre­miären, men utan att laget tog hem segern. Viktor Arvidsson och Filip Forsberg, den sistnämnde efter assist från Calle Järnkrok, gjorde varsitt mål. Boston vann med 4–3 på hemmais. I DETROIT STOD Henrik Zetterberg för ett av målen när hans lag vann mot Minnesota med 4–2. Joel Eriksson Ek gjorde ett av Minnesotas mål.

Regerande mästaren Pittsburgh har haft en riktigt tung inledning på säsongen. I premiären blev det förlust med 4–5 efter övertid hemma mot St Louis. Dagen efter blev det 1–10 (!) borta mot Chicago.