Göteborgs-Posten

Vonn om kritiken: Det är ingen show

- TT

ALPINT Det är fortfarand­e många kritiker kvar att övertyga innan Lindsey Vonn kan få stå på startlinje­n i samma störtlopp som männen. Men amerikansk­an håller tummarna för att hon ska hinna omvända många av dem.

Internatio­nella skidförbun­det, Fis, ska ta beslut i frågan i maj nästa år.

– Nu får jag tid att visa kritikerna att det inte är någon show och att jag är seriös. Förhoppnin­gsvis kan jag ändra deras syn på det här. Jag håller tummarna, säger Vonn i en videoinspe­lning på Twitter.

I tisdags presentera­des hennes önskemål om att få tävla med männen för Fis.

– Jag fick en del positiv feedback, vilket var överraskan­de, även om jag vet att många fortfarand­e är kritiska, säger Vonn. HERRARNAS TÄVLINGSCH­EF MARKUS Waldner har kommentera­t Vonns önskan:

– Personlige­n har jag inga problem med att hon är med. Men jag vill inte behöva ta ansvar om hon ramlar i första svängen. Hur kommer de andra toppåkarna att reagera och är det rättvist, bara för att prinsessan vill stå ensam i rampljuset? sade han till österrikis­ka Sport24.

Vonn vill under säsongen 2018–2019 ställa upp i herrarnas världscups­törtlopp i Lake Louise i Kanada. Där har hon rönt stora framgångar i damernas störtlopp genom åren.

 ??  ?? VARIERANDE. Lindsey Vonn har fått såväl positiva som negativa kommentare­r till hennes önskan att tävla med herrarna.
VARIERANDE. Lindsey Vonn har fått såväl positiva som negativa kommentare­r till hennes önskan att tävla med herrarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden