Göteborgs-Posten

Jitex tvingas kvala trots serieseger­n

- ERIC HILMERSSON

FOTBOLL Jitex vann serien, men i stället för att fira har man fått ladda för dagens kval till Elitettan. – Det är så fruktansvä­rt dåligt och skulle aldrig hända i en herrserie, säger Linn Andersson.

Hon är mittback och har varit i Jitex sedan den allsvenska tiden. 2014 åkte laget ur landets högsta serie, och året efter blev det nedflyttni­ng igen.

Nu har vägen tillbaka påbörjats, och enligt Andersson ser det ljusare ut än på länge.

– Vi har en bra bredd i truppen med både rutin och unga spelare. Och våra juniorlag går också väldigt bra, våra 16-åringar gick till kvartsfina­l i SM och ligger dessutom tvåa i division 3. Ekonomin är på fötter igen och det är stor skillnad mot när jag kom och det var lite kris, summerar Linn Andersson.

I dag möter Jitex Asarum i kvalet till Elitettan. Jitex vann sin serie, men det räcker alltså inte för att ta klivet upp.

– Vi är den enda serien där man behöver kvala fast man vinner. Det är så fruktansvä­rt dåligt och skulle aldrig hända i en herrserie. Det är himla tråkigt, säger Linn Andersson.

Dagens motståndar­e, Asarums IF, vann sin serie med 14 poängs marginal och målskillna­den 64–18. Men Andersson är inte oroligt att förra årets kvalmiss (då mot Västerås BK 30) ska upprepa sig. – VI VET att vi är bra när vi gör som vi ska, säger hon. Och fortsätter: – Vi har 13 spelare med från förra året, så den där fasen när man ska lära känna varandra har inte varit lika lång i år. Vi har bra stämning i laget och ska visa vad vi kan.

Matchen spelas på Åbyvallen klockan 15.00 i dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden