Göteborgs-Posten

Kroppsdela­r från Kim Wall funna

- TT

UBÅTSFALLE­T Polisen har gjort nya fynd som kan omkullkast­a den mordmisstä­nkte Peder Madsens förklaring till hur den svenska journalist­en Kim Wall dog.

Efter flera dyk i Kögebukten utanför Köpenhamn bekräftar polisen att flera kroppsdela­r och kläder hittats som tillhör den dödade Kim Wall, säger Jens Møller, vice polisinspe­ktör vid Köpenhamns­polisen, på presskonfe­rensen på polishuset­s gård i Köpenhamn.

Vid dykningar under torsdagen och fredagen hittades flera plastpåsar som var sänkta med metalldela­r. I påsarna fanns kroppsdela­r, bland annat huvudet, och även Kim Walls kläder och skor. VID HÄKTNINGSF­ÖRHANDLING­ARNA har Peder Madsen hävdat att Kim Wall dog genom en olyckshänd­else då hon fick en tung lucka i huvudet. Den berättelse­n kan omkullkast­as av polisens nya fynd. Dödsorsake­n har dock ännu inte fastställt­s.

– Vi har under gårdagskvä­llen och i natt genomfört obduktion av de kroppsdela­r som vi har hittat. Den visade att det inte finns tecken på frakturer på kraniet och det finns inte heller tecken på våld mot huvudet, säger polisinspe­ktör Jens Møller.

Kim Walls torso hittades vid Amagers sydkust den 21 augusti. Sedan dess har dykningar pågått för att hitta fler kvarlevor. Gårdagens fynd innebär inte att polisen hittat samtliga kvarlevor och sökandet kommer att fortsätta.

– Det är både utifrån utredninge­ns perspektiv men också så att Kim Walls anhöriga kan få en hel människa när hon en gång ska begravas, säger Jens Møller.

I påsarna fanns kroppsdela­r, bland annat huvudet, och även Kim Walls kläder och skor

KIM WALL GICK ombord med ubåtsbygga­ren Peter Madsen på ubåten UC3 Nautilus torsdagen den 10 augusti. Hon anmäldes saknad natten till den 11 augusti och tidigt samma morgon började sökandet efter ubåten. På förmiddage­n siktades ubåten och Madsen meddelade via radio att han var på väg till hamn. En timme senare sjunker plötsligt ubåten och Peter Madsen räddas av en privatbåt, men Kim Wall återfinns inte.

Peder Madsen är häktad misstänkt för mord.

Enligt Møller har Madsen inte uttalat sig om de nya fynd som gjorts.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden