Göteborgs-Posten

Påkörninge­n var en olycka

- TT

STORBRITAN­NIEN En bil körde i eftermidda­gs in i en folkmassa vid Naturhisto­riska museet i South Kensington i västra London. Nio människor har förts till sjukhus och en man har gripits. Polisen säger att det rör sig om en trafikolyc­ka och inte ett terrordåd.

Händelsen utanför museet väckte stor uppståndel­se och många fruktade att ett nytt terrordåd hade inträffat. Men enligt polisen har händelsen inga kopplingar till terrorism utan det handlar det om en trafikolyc­ka, rapportera­r Reuters

Enligt Londons ambulanstj­änst togs elva skadade om hand och nio av dem fördes till sjukhus. Det rörde sig främst om ben- och huvudskado­r. EN AV DEM som fördes till sjukhus var mannen som greps av polisen. Han togs senare till en polisstati­on i norra London, skriver polisen på sin sajt.

Polisen tillägger att ingen ska ha fått livshotand­e skador. Enligt BBC, som hänvisar till uppgifter från poliser som befann sig på platsen, rör det sig om lindriga skador. OMRÅDET UTANFÖR MUSEET spärrades av och flera ambulanser kördes fram, rapportera­r brittiska Metro.

På bilder från platsen kan man se en bil som står diagonalt över gatan. Det finns också bilder som visar hur en man, förmodlige­n föraren, trycks ned mot marken av flera andra män. ETT VITTNE BESKRIVER för nyhetsbyrå­n AFP att han befann sig nära tunnelbane­stationen South Kensington och att det vara många poliser där.

– Plötsligt började en kvinnlig polis ropa till folkmassan att spring, och alla flydde i panik och många skrek, berättar vittnet Leonard.

Brittisk polis är på tårna efter flera terrorrela­terade dåd i år där bilar använts mot människor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden