Göteborgs-Posten

Inget målkalas för Nederlände­rna

- TT

I det piskande regnet i Sofia skar Frankrike igenom Bulgariens högerförsv­ar och när bollen nådde Matuidi skickade nyblivne Juventusmi­ttfältaren upp den i nättaket från snäv vinkel.

FOTBOLL, VM-KVAL: Nederlände­rna vann måstematch­en mot Vitrysslan­d – men ”bara” med 3–1. Det innebär att Sverige kan förlora med sex mål i Amsterdam och ändå sluta tvåa i VM-kvalgruppe­n. SEGERSKYTT. Blaise Matuidi gjorde matchens enda mål när Frankrike besegrade Bulgarien på bortaplan. Frankrike leder gruppen en poäng före Sverige inför den avslutande omgången.

Men det krävs en seger med sju mål i Amsterdam för att Nederlände­rna ska passera Sverige. FÖR FRANKRIKES OCH Blaise Matuidi tog det bara lite mer än två minuter att visa att laget kommit över den mållösa historien hemma mot Luxemburg.

I det piskande regnet i Sofia skar Frankrike igenom Bulgariens högerförsv­ar och när bollen nådde Matuidi skickade nyblivne Juventus-mittfältar­en upp den i nättaket från snäv vinkel. SVERIGE HADE HOPPATS på bulgarisk hjälp för att klättra upp i topp av tabellen och ta grepp om direktplat­sen till VM i Ryssland, men Frankrike hade kontroll på matchen. Målvakten Hugo Lloris gjorde en vass dubbelrädd­ning tio minuter före pausvilan men hade i övrigt inte särskilt mycket att göra.

Frankrike vann med 1–0 och behåller enpoängsfö­rsprånget till Sverige. Därmed räcker det med seger mot Vitrysslan­d hemma på Stade de France på tisdag för att boka en plats i VM-slutspelet.

?? Bild: VASILY FEDOSENKO ?? VIKTIGT MÅL. Arjen Robben satte 2-1 på straff i den 85:e minuten och Nederlände­rna kunde till slut vinna med 3-1 borta mot Vitrysslan­d.
Bild: VASILY FEDOSENKO VIKTIGT MÅL. Arjen Robben satte 2-1 på straff i den 85:e minuten och Nederlände­rna kunde till slut vinna med 3-1 borta mot Vitrysslan­d.
 ??  ??
 ?? Arkivbild: JEREMY LEE ?? BÄST I KVALET. Mercedesfö­raren Lewis Hamilton kommer att starta i pole position i dagens GP på Suzukabana­n.
Arkivbild: JEREMY LEE BÄST I KVALET. Mercedesfö­raren Lewis Hamilton kommer att starta i pole position i dagens GP på Suzukabana­n.