Göteborgs-Posten

GFC vann – och tog sig över kvalstreck­et

- ANDREAS JOHNSSON

FOTBOLL: DAMALLSVEN­SKAN Göteborgs FC tog sin blott fjärde seger när man gästade Vittsjö GIK, men de tre viktiga poängen smakade inte sämre för det. – Det var den viktigaste segern i år, det var otroligt skönt att vinna nu, säger Filippa Curmark.

Det har varit en säsong som gott i den mörkaste molltonen för Göteborgs FC – segrarna har varit sällsynta och det mesta har handlat om att försöka vara över kvalstreck­et när året ska summeras. Därav var det minst sagt nödvändiga poäng det skulle spelas om när Göteborgar­na åkte söderut för att gästa Vittsjö GIK. MATCHEN KUNDE KNAPPAST starta bättre för Göteborgar­na – för det behövdes inte mer än två minuter innan man, genom Filippa Curmark, kunde ta ledningen i matchen. Skönt i, vad man får anta, är säsongens höjdpunkt för Curmark.

– Jag har faktiskt bara gjort mål mot Vittsjö på bortaplan, det har hållit i sig tre år i rad faktiskt, säger målskytten. MÅLET KOM VIA en hörna som skarvades mot mittfältar­en som kunde nicka in den i det lediga krysset.

– Vi gör väl inte världens bästa halvlek ändå tycker jag, men vi höjer oss i den andra och vi visar att vi är ett bättre lag.

Spiken i kistan slogs av landslagss­pelaren Elin Rubensson, detta via en straffspar­k med dryga kvarten kvar att spela.

– Det var skönt att vi hade turen med oss i dag, det känns som det mesta gått emot oss under säsongen... Hur ska ni bygga vidare på detta nu då?

– Nu ska vi bara ta med den goda känslan och fokusera på nästa match, det är det enda vi kan göra, säger Filippa Curmark

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden