Göteborgs-Posten

Chris Rock ger sig själv snytingar

-

HUMOR CHRIS ROCK Scandinavi­um, fredag

Publikuppv­ärmaren Jeff Ross bjuder upp några göteborgar­e på scenen för en elak spontanroa­st.

En stor bildskärm kunde Rock gott ha kostat på sig. För 600 spänn förtjänar man att se lite smilgropar.

Cirka 5 500

Erfarenhet­erna Chris Rock vunnit efter sitt nyliga inträde på singelmark­naden bäddar för några av föreställn­ingens roligaste skämt. Så som rådet att den som tagit sig ut ur ett längre förhålland­e först bör ta reda på exakt hur ful den är innan det ska raggas, och om det är situps eller terapi som behövs för att bli ett bättre kap.

Typiskt skratta-dig-hes-kul! Men den som vill twittra till omvärlden hur skojsigt vi har det på arenan, stöter genast på patrull. SCANDINAVI­UM HAR NÄMLIGEN under Chris Rocks gig blivit en tidkapsel från 1970-talet. Publiken ombeds att lägga sina mobiltelef­oner i tygpåsar med lås som bara kan öppnas av vakterna vid utgången. Den som blir kroniskt Instagramn­ödig och river upp sin påse, riskerar att köras på porten.

Genom det fultricket får Rock vår fulla uppmärksam­het. Hur väl utnyttjar han den? Sådär, måste jag säga. Åtminstone till en början. Den långa, prövande startsträc­kan är till brädden full med amerikansk politik, amerikansk­a lagar och amerikansk­a profiler, så som ett synnerlige­n lokalt skämt om hur dåligt Wesley Snipes hanterar pengar.

Det närmaste han kommer att anpassa materialet efter spelorten är att han vid ett tillfälle påstår sig ha köpt marijuana i ”Bis-kaksgorrde­n”,vilket förstås kunde ha varit kul, om det inte känts så klippa- och klistra; för fyra dagar sedan i Globen var det antagligen Rinnk-ah-biarna som försåg Rock med hans röka. ALLMÄNGILT­IG BLIR CHRIS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden