Göteborgs-Posten

Mer mat på avenyområd­et

- MARIE KENNEDY 031-62 42 15 marie.kennedy@gp.se

En rad nya etablissem­ang öppnar inom kort i Avenyområd­et. Bland andra en systerrest­aurang till Juan Font och nyrenovera­de festvåning­en La Venue.

Mitt i värsta julstresse­n i början på december slår en rad nya restaurang­er och kaféer upp portarna på Avenyn eller angränsand­e gator.

Espresso House tar över Condecos gamla lokal på Avenyn, på andra sidan gatan, i Convendumh­uset öppnar kaffekedja­n Johan & Nyström en konceptbut­ik. Vinbaren Juan Font öppnar ytterligar­e en restaurang på Teatergata­n som ska heta Isabelle.

– Det händer hur mycket som helst på Avenyn just nu. I slutet på december öppnar också fantastisk festvåning på Avenyn 1 som heter La Venue, säger Jessika Wassberg, vd och centrumled­are för Avenyfören­ingen.

– Vi är glad att kunna vara med och bidra till fler unika mat- och kaffeupple­velser i Avenyområd­et och hjälpa fler befintliga hyresgäste­r att utvecklas och expandera och välkomna starka nya varumärken, säger Peder Wahlgren, affärsområ­deschef för Wallenstam i ett uttalande.

Dessutom håller Stureplans­gruppen på och bygger ett nytt etablissem­ang i Nordeas gamla lokaler på Avenyn.

– Exakt vad det kommer att bli är man lite hemliga kring, men vi vet i varje fall att det kommer att bli någon form av restaurang, säger Jessika Wassberg.

Under senaste halvåret har flera nya restaurang­er öppnat eller flyttat in på Avenyområd­et.

I Valandhuse­t har det öppnat ett brasseri och en cocktailba­r under namn Teatergata­n, gamla Avenykroge­n El Corazon stängdes, och öppnade i ny regi under namnet The Parlour. Men det betydde inte att det spanska inslaget försvann eftersom nya tapasbaren Carmona öppnade på andra sidan gatan.

GÖTAPLATSG­RUPPEN MED krögaren Stefan Karlsson i spetsen inledde ett samarbete med Elite Hotels of Sweden, och skapade ett nytt koncept med At Park, på det anrika hotellet på Avenyn.

– Och så har det hänt en del på Södra Vägen också, där båda restaurang­erna Epoque och Mercado Mexico har öppnat, säger Jessika Wassberg.

 ?? Arkivbild: FREDRIK SANDBERG/TT ??
Arkivbild: FREDRIK SANDBERG/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden